Περικοπές στο κράτος για να υλοποιηθεί η υπόσχεσή του για μείωση φόρων, είναι το δίπτυχο που επαναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» και στον Αλέξη Παπαχελά. Συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι θεωρεί «τη μείωση της φορολογίας βασικό όχημα της αναπτυξιακής μας πολιτικής», εκτίμησε ότι «υπάρχουν βέβαια και περιθώρια περικοπών στις δαπάνες του κράτους».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν εννοώ φυσικά τους μισθούς ή τις απολύσεις, όπως ψευδώς διακινεί η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δράσεις εξοικονόμησης πόρων μέσα από περιορισμό της σπατάλης, καλύτερη διοίκηση, αξιολόγηση και, κυρίως, μέσα από συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα. Ολα αυτά όχι μόνον τα έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά, αλλά το σχέδιό μας είναι έτοιμο για εφαρμογή».

» Με μια επιθετική μείωση των φόρων, ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, θα πετύχουμε πολύ γρήγορα την επιζητούμενη ανάπτυξη και παράλληλα θα τονώσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr