Τρεις κύριες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής, πανελλαδικής απεργίας.

Οι εργαζόμενοι απεργούν διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει τον τρόπο προκήρυξης απεργιών και ζητούν αυξήσεις μισθών, μείωση φόρων και μαζικές προσλήψεις.

Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, στις 9 το πρωΐ, στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν δάσκαλοι, οικοδόμοι, εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στην υγεία κ.α..

Ανακοίνωση – κάλεσμα από την ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου :

Οι ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί δίκαιης ανάπτυξης και επιστροφής στην κανονικότητα αποδεικνύονται στάχτη στα μάτια μπροστά στα αντιλαϊκά πεπραγμένα της.

Με τον προϋπολογισμό του 2018 συνεχίζει το αντιλαϊκό της έργο, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, διατηρώντας τη φοροληστεία στα ύψη, τσακίζοντας συντάξεις, παροχές και δικαιώματα.

Έχει το θράσος να μιλά για κοινωνική προστασία και στήριξη των αυτοαπασχολούμενων εξαγγέλλοντας νέα ρύθμιση 120 δόσεων αποκρύπτοντας ότι:

 • Διατηρεί στο ακέραιο την προκλητική φορολόγηση από το 1ο ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους, τον ΕΝΦΙΑ και το τέλος επιτηδεύματος, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.
 • Αυξάνει από 1/1/2018 τις ασφαλιστικές εισφορές, με την πρόσθεσή τους στο ποσό υπολογισμού της εισφοράς της επόμενης χρονιάς, για τις συντάξεις πείνας που έχει θεσμοθετήσει.
 • Διατηρεί στο ακέραιο τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, δεσμεύοντας ακόμα και ακαθάριστα ποσά.
 • Έχει ήδη συμφωνήσει στο επόμενο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης, με βασικό, τη γενίκευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βάζοντας χέρι σε σπίτια και Επαγγελματικές στέγες για χιλιάδες συναδέλφους που δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ήδη συζητιούνται 82 νέα προαπαιτούμενα μέτρα ενόψει της 4ης αξιολόγησης.

Ως εδώ! Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει τη θέση του στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όσο σκληρά και αν δουλέψει, δεν μπορεί να αντισταθεί μόνος του στην αντιλαϊκή καταιγίδα που συνεχίζεται.

Καλούμε κάθε Σωματείο και την ΟΕΒΕΝΗ, τους Εμπορικούς Συλλόγους, όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους σε μαζική κινητοποίηση και συμμετοχή στο συλλαλητήριο την  Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στην Πλατεία Ελευθερίας, 10 πμ

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο, όπως ισχύει για όλους. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της φορολόγησης από το 1ο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ.
 • Τον άμεσο τερματισμό των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
 • Τέρμα στις νέες περικοπές σε συντάξεις – παροχές – επιδόματα. Άμεση ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις και παροχές Υγείας Πρόνοιας, δωρεάν για όλους.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια, τις προσφορές και τις εκπτώσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 14/12 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10 πμ. ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Να πάρουν μέρος με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση  καλεί και το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη.

Ρέθυμνο

Στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, καλεί το ΕΚΡ και η ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωΐ, ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε παιδεία, υγεία, δήμους και ασφαλιστικά ταμεία, να μειωθούν οι φόροι και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου αναφέρονται τα εξής:

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμαστε όλοι να δώσουμε το «παρών» στη Γενική Απεργία της 14ης του Δεκέμβρη. Αυτή η απεργία έχει ήδη, αποκτήσει πανυπαλληλικά – πανεργατικά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ως εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούμε:

 • Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
 • Κατάργηση της  τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.
 • Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του μισθολογίου.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
 • Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
 • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
 • Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

Όλοι και όλες στην Απεργία, την Πέμπτη, 14  Δεκεμβρίου 2017 και στο Απεργιακό Συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στις 10:00 π.μ.

Χανιά

Εργατική σύσκεψη για την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, από τον «Συντονισμό ενάντια στα Μνημόνια».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι από το νοσοκομείο και τον ιδιωτικό τομέα, όπου συζήτησαν για το πως μπορεί να εξασφαλιστεί η οργανωμένη συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων από τα σωματεία και τους χώρους δουλειάς ενώ αποφασίστηκε μια σειρά εξορμήσεων και παρεμβάσεων στην Εφορία, στο Νοσοκομείο Χανίων, στο ΙΚΑ, στον ΟΤΕ και αλλού.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καταστημάτων, στις 10 το πρωΐ.

Ανακοίνωση – κάλεσμα, εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, στην οποία αναφέρονται:

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία ! Ερχόμαστε σε επαφή με το κλαδικό μας σωματείο, συγκροτούμε απεργιακές επιτροπές σε κάθε εργασιακό χώρο. Περνάμε στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. Απέναντι σε νέες και παλιές αντεργατικές ανατροπές και τα κάλπικα αφηγήματα περί «δίκαιης ανάπτυξης «, απέναντι στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό που καλλιεργεί ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός η επιτυχία της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη, είναι στα δικά μας χέρια είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση. Σε αυτή την υπόθεση δεν περισσεύει κάνεις! 

Διεκδικούμε:

 • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
 • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
 • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
 • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
 • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
 • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
 • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη! 

 

ΠΗΓΗ: efsyn.gr