Στο πλαίσιο της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης προς τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν στον Δήμο Αγρινίου από την πρόσφατη θεομηνία, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, έδειξε άμεσα τα αντανακλαστικά του. Μετά τις επιτόπιες επισκέψεις που πραγματοποίησαν μέλη του σε κατεστραμμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις του Ζευγαρακίου, των Κλεισορρευμάτων, της Τραγάνας Παραβόλας, όπως επίσης και άλλων περιοχών του Δήμου, ξεκίνησαν την συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Η συλλογή ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου (Ελ. Βενιζέλου 13 – 26410 – 22325). Τα μέλη του απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε φορείς, συλλόγους και πολίτες για την ενίσχυση της προσπάθειάς τους, ενώ και το ίδιο το Εργατικό Κέντρο, πρόκειται να διαθέσει χρήματα από τα πενιχρά έσοδα των μελών του και των σωματείων του, ώστε να ενισχύσει τους πλημμυροπαθείς της περιοχής μας.

Εργατικό Κέντρο ΑγρινίουΟ Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Δημήτρης Δήμας τόνισε στη «Σ»: «από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο πλευρό των πλημμυροπαθών και για να διαπιστώσουμε το μέγεθος της καταστροφής, αλλά κυρίως για να συμπαρασταθούμε στα λαϊκά φτωχά νοικοκυριά. Πολύς κόσμος έχασε σε μια βραδιά το βιός του. Οι ζημιές είναι μεγάλες, τόσο σε σπίτια, όσο και σε ζωικό, φυτικό κεφάλαιο, επιχειρήσεις και υποδομές, δρόμους και άλλα δίκτυα ή μικρότερα έργα που δεν λειτούργησαν. Μιλάω είτε για ρέματα που ήταν μπαζωμένα, είτε γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα για να αποφευχθούν οι καταστροφές αυτές. Τα μέτρα για την αντιπλημμυρική προστασία είναι ζήτημα το οποίο το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου χρόνια αναδεικνύει, με συγκεκριμένα αιτήματα και πλαίσιο πάλης που θα μπορούσαν να δώσουν θέσεις εργασίας σε οικοδόμους και σε μια σειρά εργαζόμενων στην ευρύτερη περιοχή. Συμπαραστεκόμαστε στα λαϊκά νοικοκυριά που επλήγησαν δείχνοντας την ταξική μας αλληλεγγύη. Η συλλογή τροφίμων πρέπει να είναι άμεση. Στην περιοδεία που κάναμε, διαβεβαιώσαμε τους κατοίκους ότι το θέμα πρέπει να αναδειχθεί στην πανελλαδική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης, πέραν των αιτημάτων της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και του συνδικαλιστικού νόμου. Έχουμε πλαίσιο εννέα σημείων για τα αντιπλημμυρικά. Οι ζημιές είναι εκτεταμένες, χάθηκαν μέχρι και 25.000 ευρώ παραγωγής ελιών και μηχανήματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων αξίας 300.000 ευρώ. Το θέμα δεν πρέπει να κουκουλωθεί. Πρέπει να δοθούν άμεσα ενισχύσεις».

ΠΗΓΗ: sinidisi.gr