Λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση 15 μελών της Χρυσής Αυγής στην Πολιτική Εκδήλωση της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ) με συμμετοχή σωματείων, πολιτικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων και πολιτών, η δήμαρχος, Ρούλα Νάνου, δεν θέλησε να συζητηθεί το αίτημα καταδίκης, παρά τις αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων.
Ακροδεξιοί πραγματοποίησαν επίθεση με πέτρες το βράδυ της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής εκδήλωσης της ΟΡΜΑ, με την Οργάνωση να καταγγέλλει πως δέχθηκαν επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών, των οποίων τα γραφεία φρουρούνταν από αστυνομικές δυνάμεις. Μετά την επίθεση η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές χρυσαυγιτών που  λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του omniatv, η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τον Δημοτικό σύμβουλο της Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α., της Λαϊκής Συσπείρωσης και της αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, για συζήτηση και καταδίκη της επίθεσης. Ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε την Πέμπτη να συζητηθεί το αίτημα με τη διαδικασία της προ ημερήσιας διάταξης, η Ρ.Νάννου, επανέφερε το αφήγημα των δύο άκρων.

Το Σάββατο στις 12 το πρωί πραγματοποιείται Αντιφασιστική Διαδήλωση στο Πέραμα, στην Πλατεία Ηρώων και έχει γίνει κάλεσμα σε πλήθος συλλογικοτήτων, οργανώσεων, αντιφασιστικών κινήσεων και συνδικάτων.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr