Ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος, ο οποίος έχει διατελέσει μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στο Καρπενήσι, επειδή έσβηνε από τοίχο συνθήματα της Χ.Α.. Το απόγευμα αφέθηκε ελεύθερος αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει τη σύλληψη του δικηγόρου «για σβήσιμο χρυσαυγίτικων λιβελογραφημάτων», η ΚΕΕΡΦΑ.

Ο κ. Ζώτος που επισκέφτηκε το Καρπενήσι, αντιλήφθηκε πως σε τοίχο στην είσοδο της πόλης ήταν γραμμένα συνθήματα της Χρυσής Αυγής. Αγόρασε σπρέι και πήγε να σβήσει τα συνθήματα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από την αστυνομία.

«Η σπουδή των λαγωνικών της ΕΛ.ΑΣ. να συλλάβουν τον δικηγόρο για αντιφασιστική δράση, όταν έγραψε »Έξω οι φασίστες από το Καρπενήσι» δείχνει ότι δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα εκατοστό η κάθαρση των χρυσαυγίτικων πυρήνων στη ΕΛ.ΑΣ. παρά τις υποσχέσεις Τόσκα. Αντίθετα, η ΕΡΤ φροντίζει να ξεπλένει τα εγκλήματα τους με προβολή του φύρερ Μιχαλολιάκου την μέρα των Χριστουγέννων!
Να τελειώνουμε με την κατασταλτική δράση της ΕΛ.ΑΣ. στο πλευρό των νεοναζί της Χρυσής Αυγής!», σημειώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Ο Δημήτρης Ζώτος σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, δήλωσε: « Είδα το σύνθημα των φασιστών στην είσοδο του Καρπενησίου που το κάψανε οι ναζί ως μια μεγάλη πρόκληση. Εξοργιστκό ότι δεν το αποκατέστησε ο Δήμος. Δεν είναι δυνατό σε μαρτυρικές πόλεις να ανεχόμαστε να βρωμίζουν τους τείχους με ναζιστικά σύμβολα οι απόγονοι τους».

Ο εισαγγελέας απήγγειλε στο δικηγόρο την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς και διέταξε να αφεθεί ελεύθερος λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr