Μια νέα έρευνα των πανεπιστημίων Cornell και Μελβούρνης δείχνει ότι οι άνθρωποι που βγαίνουν σε σύνταξη πιο νωρίς από ότι είναι το ηλικιακό όριο, έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου – κυρίως οι άνδρες.

Τα ευρήματα έδειξαν μια στατιστικά σημαντική αύξηση ποσοστού 2% όσον αφορά τον αριθμό θνησιμότητας για άνδρες ηλικίας 62 ετών, με μια μικρότερη αύξηση κατά 1% για τις συνταξιούχες γυναίκες, στις Ηνωμένες Πολιτείες τη χρονιά που πέρασε.

«Η έρευνά μας αποδεικνύει, για έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι η πρόωρη συνταξιοδότηση μπορεί να έχει μια ξαφνική και αρνητική σχέση με τη θνησιμότητα», γράφει η αναφορά.

Η καθηγήτρια Maria Fitzpatrick ισχυρίζεται ότι ο αντίκτυπος είναι μεγαλύτερος στους άνδρες, καθώς η σημασία της σύνταξης είναι διαφορετική στα δυο φύλα. «Η ψυχική υγεία των ανδρών σχετίζεται με τη δουλειά τους οπότε η διαδικασία της σύνταξης από μια δουλειά έχει άλλη επιρροή σε αυτούς από τις γυναίκες».

Επιπλέον, η μελέτη δείχνει ότι η υγεία αυτών που βγαίνουν σε σύνταξη νωρίτερα είναι σε χειρότερη κατάσταση, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα. «Παρόλο που η υγεία τους δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα ζούσαν περισσότερο αν δεν είχαν βγει σε σύνταξη», λέει η Fitzpatrick.

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr