“Με ύφος τιμητή που το απέκτησε τα χρόνια του μεγάλου πάρτυτων ρουσφετιών, της σπατάλης και της διαφθοράς στην δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες της ΠΟΕ-ΟΤΑ δίνουν, σήμερα, μάχες οπισθοφυλακών”.

Τα παραπάνω αναφέρει σε σκληρή απάντησή του στην ΠΟΕ-ΟΤΑ το στέλεχος του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης με αφορμή θέση της τελευταίας για τον «καλύτερο δημόσιο υπάλληλο του Ποταμιού που στοχοποιεί το …γάλα».

Και προσθέτει:

«Οι δήθεν υπέρμαχοι της αυτοδιοίκησης και των εργαζόμενων σ’ αυτήν βγήκαν να με κατακεραυνώσουν γιατί τους ενόχλησε η θέση μου για το «πελατεικαό γάλα που δεν ξυνίζει ποτέ». Είναι οι ίδιοι, όπως και ο πολιτικός τους μέντορας ο κ. Σκουρλέτης, που είχαν ενοχληθεί από την κριτική μου στο νόμο για την αυτοδιοίκηση – κουβά ρουσφετιών – που πέρασε το καλοκαίρι. Είναι οι ίδιοι που δεν βρίσκουν λέξη να πουν για το πως θα βγει η αυτοδιοίκηση από το χάλι της υπερ-χρέωσης, πως θα μπορέσει να προσφέρει υπηρεσίες που έχουν ανάγκη και προσδοκούν οι πολίτες των Δήμων. Είναι οι ίδιοι που αρνούνται τα καλά παραδείγματα αυτοδιοικητικών στη χώρα μας και στο εξωτερικό κραδαίνοντας τα κουρέλια των «εργολάβων και των συμφερόντων» που υποτίθεται ότι εξυπηρετούμε όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση έχει μέλλον αν αρνηθεί τον κρατισμό και το ρουσφέτι και προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες εδραιώνοντας μια σχέση ειλικρίνειας με τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία πολιτών.

Εάν η ΠΟΕ-ΟΤΑ νοιαζόταν για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων θα νοιαζόταν επίσης για θέσεις απασχόλησης που να μην εξαρτώνται από τα καπρίτσια του κάθε μαυρογυαλούρου συριζαίου. Θα νοιαζόταν να λαμβάνουν τα μέσα ατομικής προστασίας εκείνοι που πράγματι θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο και δεν θα υποστήριζαν τη μετατροπή τους σε ευρώ- μια αντιπαροχή που δεν προστατεύει την υγεία των εργαζομένων, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή  καταβάλλεται με 5 χρόνια καθυστέρηση.

Αλλά εκείνο που τους νοιάζει είναι να μην απωλέσουν τον ρόλο του θλιβερού διαμεσολαβητή μεταξύ χειραγωγούμενων συμβασιούχων και φαύλων κυβερνητών.

Ας κοιτάξει η ηγετική ομάδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ τις ευθύνες της για την υποστήριξη των πιο ανάλγητων νεο-αριστερών πολιτικών λιτότητας στις οποίες το Ποτάμι κι εγώ έχουμε σθεναρά αντιταχθεί. Κι ας αφήσει τον ρόλο του κήνσορα σε άλλους. Εξ άλλου, αν θες να συμμετέχεις στο δημόσιο διάλογο με αξιώσεις αξιοπιστίας απαιτείται να έχεις όνομα και επώνυμο. Εγώ έχω.Αυτοί, εάν έχουν, ας βγουν να μοιράσουν τις κονσέρβες γάλα που η κυβέρνηση υπερασπιζόμενη την πολιτική αφανισμού της αυτοδιοίκησης και της αξιοπρέπειας των εργαζόμενων, μετατρέπει σε πελατειακά ευρώ».

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr