Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 9:40 έως τις 13:40, προκήρυξε για την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, αντιδρώντας στην απόλυση ενός εργαζομένου στην Ανακύκλωση Ηρακλείου, ο οποίος το καλοκαίρι του 2017 είχε τραυματιστεί μετά από εργατικό ατύχημα και διαμαρτυρήθηκε για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, η εταιρία «Waste Solutions» ανακοίνωσε προφορικά την απόλυση στον εργαζόμενο την Τετάρτη το πρωΐ, προβαίνοντας σε μία εκδικητική, όπως τη θεωρούν, κίνηση.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος το καλοκαίρι του 2017 τραυματίστηκε σε σοβαρό εργατικό ατύχημα και από θαύμα δεν έχασε το χέρι του, καθώς καλέστηκε να καθαρίσει μηχάνημα ενώ βρισκόταν σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να του συνθλίψει το χέρι.

Μάλιστα, όπως τονίζει η Ένωση, ο εργαζόμενος απολύεται πριν καν υπάρξει μια απόφαση από την αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ ή το Σώμα Τεχνικής Επιθεώρησης Ηρακλείου για το ποιος ευθύνεται τελικά για το εργατικό ατύχημα.

Αναλυτικά το κείμενο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου:

Για μια ακόμη φορά η εργοδοσία αποδεικνύει ότι δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο μπροστά στο κέρδος. 

Παρά τις συστάσεις της σωματειακής επιτροπής προς την εταιρία και την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες, η εταιρία Waste Solutions ανακοίνωσε προφορικά σήμερα στον εργαζόμενο Λ.Γ  την απόλυση του.  Μια απόλυση καθαρά εκδικητική καθώς μια ημέρα πρίν διαμαρτυρήθηκε μαζί με τη σωματειακή για μέτρα ασφαλείας στην πρέσα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος το καλοκαίρι του 2017 τραυματίστηκε σε σοβαρό εργατικό ατύχημα που από θαύμα δεν έχασε το χέρι του, καθώς καλέστηκε να καθαρίσει μηχάνημα ενώ βρισκόταν σε λειτουργία με αποτέλεσμα να του συνθλίψει το χέρι.

Πιθανότατα η απόλυση αυτή αποτελεί το «ευχαριστώ» της εταιρίας για τις υπηρεσίες του συναδέλφου όλο αυτό το διάστημα.  Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ο εργαζόμενος απολύεται πριν καν υπάρξει μια απόφαση από την αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ ή το Σώμα Τεχνικής Επιθεώρησης Ηρακλείου για το ποιος ευθύνεται τελικά για το εργατικό «ατύχημα», αν λειτουργούσαν οι δικλίδες ασφαλείας και από πού προβλέπεται να συντηρούνται τέτοιου είδους μηχανήματα ενώ βρίσκονται σε λειτουργία.

Αέρα στα πανιά της εργοδοσίας με τεράστιες ευθύνες δίνει η κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ καθώς σφυρίζει αδιάφορα στις δεκάδες καταγγελίες που έχουν γίνει από το σωματείο μας όλο αυτό το διάστημα, αφήνοντας την εταιρία να λειτουργεί με το «βούρδουλα» είτε αυτό είναι εντατικοποίηση, εργατικά ατυχήματα, μη τήρηση συμβάσεων, απολύσεων, τρομοκρατίας κλπ.

Την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιανουαρίου προκηρύσσεται 4ωρη στάση εργασίας, από τις 9:40 ως τις 13:40.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr