Απορρίφθηκε εκ νέου σήμερα, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ), που είχαν καταθέσει 2.500 από τους 16.500 συνταξιούχους του Λογαριασμού Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ).

Έτσι, παραμένει και διογκώνεται το αδιέξοδο που έχει προκύψει από τη διακοπή χρηματοδότησης που έχει εφαρμόσει η τράπεζα και έχει ως αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να μην έχουν λάβει ποσά επικούρησης για τον Δεκέμβριο του 2017, για το φετινό Ιανουάριο, όπως επίσης και το δώρο Χριστουγέννων. Από την πλευρά των συνταξιούχων γίνεται λόγος γι’ απώλειες εισοδήματος που φτάνουν έως και τα 600 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Ο λογαριασμός λειτουργεί από το 1949 με τις εισφορές των εργαζομένων και τη χρηματοδότηση της τράπεζας. Εδώ και μία δεκαετία παρουσιάζει συνεχές οργανικό έλλειμμα, λόγω μείωσης των εσόδων από εισφορές, μιας και οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στην τράπεζα από το 2005 και μετά ασφαλίζονται απευθείας στο πρώην ΙΚΑ. Το έλλειμμα αυτό όμως έως τον περασμένο Δεκέμβριο το κάλυπτε η διοίκηση της Τράπεζας και έτσι η καταβολή της επικούρησης γινόταν απρόσκοπτα. Η διαδικασία αυτό σταμάτησε όταν η τράπεζα επικαλέστηκε σχετική συμφωνία με τον SSM. Στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί προς τους συνταξιούχους είναι η μεταφορά του Λογαριασμού στο ΕΤΕΑΕΠ. Όμως εκεί υπάρχει ο κίνδυνος τα νέα ποσά επικούρησης που θα καταβάλλονται να είναι μειωμένα έως και 70% σε σχέση με τα σημερινά.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr