Ανακοίνωση κατά των Δημάρχων, για μη καταβολή δεδουλευμένων και άσκηση έφεσης κατά κερδισμένων δικαστικών αποφάσεων των εργαζομένων για επιδόματα κα δώρα, από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου – Αντιπάρου.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο Σύλλογος καταγγέλλει «αντιδραστική συμπεριφορά» από τη Δημοτική Αρχή Πάρου.

 

Η ανακοίνωση – καταγγελίες

«Δυστυχώς, αν και μπήκαμε στη νέα χρονιά, η Δημοτική Αρχή, λόγω κεκτημένης ταχύτητας, εξακολουθεί να στέκεται σταθερά απέναντι στους εργαζόμενους και στα ζητήματα που τους απασχολούν.

Έτσι και ενώ αρχικά οι δύο Δήμαρχοι κ.κ. Μάρκος Κωβαίος και Αναστάσιος Φαρούπος είχαν υποσχεθεί ότι θα αποζημιώσουν άμεσα τους εργαζόμενους με συμβάσεις Αορίστου Χρόνου των οποίων η προσφυγή, για την καταβολή των δώρων των Χριστουγέννων και των επιδομάτων του Πάσχα και της καλοκαιρινής άδειας, κερδήθηκε στο δικαστήριο και παρά το ότι καταργήθηκε η σχετική νομοθεσία που υποχρέωνε τους Δήμους να τελεσιδικούν τις υποθέσεις, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην καταβολή τους αλλά να ασκήσουν έφεση. Έτσι, καινούργιος κύκλος αγωνίας και καθυστέρησης ξεκινάει για τους δικαιωμένους εργαζόμενους που, σε καιρούς εξαιρετικά δύσκολους, εξακολουθούν να μην πληρώνονται έτσι, όπως πρέπει.

Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή, δύο εκ των πλουσιότερων Δήμων σε Πανελλαδικό επίπεδο, γυρνάει επιδεικτικά την πλάτη στις υπαρκτές ανάγκες των εργαζομένων. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται στην πράξη η σταθερή πολιτική σχέση των Δημοτικών Αρχών μας με τις μνημονιακές πολιτικές της κεντρικής διοίκησης. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι η θεωρία που χαϊδεύει αφτιά περιορίζεται στις φωτογραφίες δημοσιότητας των αιρετών, που κομπάζουν δίπλα στους εργαζόμενους, όταν αυτοί χάνουν τα μεροκάματά τους αγωνιζόμενοι για το δίκιο τους, και εξαντλείται σε ανούσια και ανέξοδα λόγια.

Εμείς λέμε όχι σ’ αυτή την κοροϊδία και καλούμε, εδώ και τώρα, τις δύο Δημοτικές Αρχές να καταβάλλουν τα δεδουλευμένα και δεδικασμένα επιδόματα στους εργαζόμενους που δικαιώθηκαν.

Παράλληλα, συνεχίζεται αμείωτη η αντιδραστική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής, απέναντι στο ΔΣ του Συλλόγου μας, η οποία χρησιμοποιεί οποιαδήποτε αντιδραστική νομοθετική διάταξη έχει στα χέρια της και κατά το δοκούν εναντίον μας.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ μας αποφασίστηκε ότι, λόγω φόρτου εργασίας, οι συνεδριάσεις πρέπει να γίνονται δύο φορές το μήνα εκτός απ’ αυτές που θα προκύπτουν από έκτακτα ζητήματα. Έτσι αποφασίστηκε η μία συνεδρίαση να γίνεται εκτός ωραρίου κατά τις απογευματινές ώρες και η άλλη να γίνεται στις 13:30, δηλαδή μιάμιση ώρα πριν τη λήξη του ωραρίου των διοικητικών υπαλλήλων που μετέχουν στο ΔΣ και μία ώρα μετά τη λήξη του ωραρίου των εργαζομένων στις εξωτερικές υπηρεσίες, οι οποίοι διαμένουν εκτός Παροικιάς, ώστε να επιβαρύνονται μόνο μια φορά με επιπλέον μετακινήσεις. Για το λόγο αυτό καταθέσαμε στις 5-12-2017 έγγραφο αίτημα προς το Δήμαρχο για παροχή ολιγόωρης άδειας, στα υπόλοιπα 5 μέλη του ΔΣ, για μια φορά το μήνα, ώστε να μπορούμε να πραγματοποιούμε τα ΔΣ μας χωρίς να υπόκεινται στην ταλαιπωρία της μετακίνησης τα δύο μέλη μας, όπως άλλωστε γινόταν μέχρι τώρα και με την προηγούμενη διοίκηση του ΔΣ μας.

Δυστυχώς απ’ ό,τι φαίνεται η σημερινή διοίκηση του Συλλόγου μας, επειδή δεν έχει μάθει να μασάει τα λόγια της, ενοχλεί τη Δημοτική Αρχή η οποία και πάλι λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γιατί πώς αλλιώς μπορούμε να εκλάβουμε την αρνητική απάντηση της Δημοτικής Αρχής για παροχή ολιγόωρης άδειας μία φορά το μήνα  στους 5 συμβούλους μας, ώστε να μπορούμε σύσσωμοι να συνεδριάσουμε, από τη στιγμή που υπάρχουν διαφορετικά ωράρια και άρα αντικειμενική δυσκολία μετακίνησης τουλάχιστον δύο μελών μας και ειδικότερα όταν στο παρελθόν είχε αποδεχτεί σιωπηρά αυτή την εύλογη παραχώρηση και μάλιστα όταν κάτι τέτοιο προβλέπεται από το άρθρο 17 του νόμου που επικαλείται ο Δήμαρχος;

Από το ΔΣ του Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.»

ΠΗΓΗ: epoli.gr