Εργαζόμενοι στα «Πλυντήρια ΕΡΜΗΣ ΑΒΕΕ- Ιτιμούδης» στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης δημιούργησαν το πρωί μια ανθρώπινη αλυσίδα και πιασμένοι χέρι – χέρι προσπάθησαν να καλύψουν την είσοδο της επιχείρησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ανθρώπινη αλυσίδα σχηματίστηκε «προκειμένου να εμποδίσουν τα φορτηγά της εργοδοσίας που έχουν φτάσει στο σημείο να πάρουν παρανόμως τα μηχανήματα.

Να θυμίσουμε ότι

Τα προβλήματα των εργαζομένων εντάθηκαν από τον Αύγουστο, όπου ξεκίνησε η μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Μέχρι τον Οκτώβριο απασχολούνταν κανονικά στην επιχείρηση, η οποία για τον μήνα Νοέμβριο έδωσε αναγκαστικές άδειες στους εργαζόμενους της, χωρίς να τους έχει καταβάλει τους μισθούς, ενημερώνοντάς τους πως από τον Φεβρουάριο του 2018 θα αρχίσουν και πάλι να εργάζονται κανονικά.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι 40 εργαζόμενοι (μόνιμοι και εποχικοί), πολλοί από τους οποίους εργάζονται για ολόκληρες δεκαετίες στην επιχείρηση, προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ ακολουθώντας τη δικαστική οδό κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εξασφαλίζοντας προσωρινή απόφαση που μπλοκάρει τη μετακίνηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας (η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει στις 8/2).

Η κίνηση της εργοδοσίας που έχει τα χαρακτηριστικά του πανικού, είναι καταδικαστέα και σε αυτήν τη λογική θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται μισθοί, επιδόματα και δώρα και ενώ έχουν τη δικαστική προστασία για τα διεκδικούμενα τους να γίνονται αποδέκτες αντεργατικών πρακτικών που ξεπερνούν κάθε όριο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: zougla.gr