Ως γραμματέας του Γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ έχω επισκεφτεί αρκετούς χώρους και αυτό που απεκόμισα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων δεν συμφωνεί με την άποψη ότι δεν θα πρέπει να δεχτούμε την αξιολόγηση. Σε μία χρονική περίοδο που έχουμε κατασυκοφαντηθεί από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ακόμα και ως υπαίτιοι της οικονομικής κρίσης στην πατρίδας μας, που οι ίδιοι δημιούργησαν και μας έχουν χαρακτηρίσει από τεμπέληδες έως αχαΐρευτους θεωρώ ότι είναι αυτοκτονικό να μην αποδεχόμαστε την αξιολόγηση.

Αυτή την εκκρεμότητα διόρθωσε η ΑΔΕΔΥ την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο στην συνδιάσκεψη που διοργάνωσε με αυτό το θέμα, με την παρουσία των Ομοσπονδιών και των Νομαρχιακών Τμημάτων. Και κατέληξε το Γενικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία να αποδεχτούμε την αξιολόγηση, αλλά με προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν το ατιμώρητο του δημοσίου υπαλλήλου, που θα διορθώνουν τυχόν ανεπάρκειες του με επιμόρφωση, που θα δίνει την δυνατότητα στον υπάλληλο να αναπτύξει τις δεξιότητες και γνώσεις που υπολείπεται. Μία αξιολόγηση που θα ξεκινάει από τις δομές των υπηρεσιών και θα καταλήγει στον υπάλληλο και θα οδηγεί στην βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη. Δεν μπορείς να αξιολογήσεις τον γιατρό εάν πιο πριν δεν αξιολογήσεις το περιβάλλον στο οποίο εργάζεται, η τον καθηγητή της Χημείας σε ένα σχολείο χωρίς όργανα. Η αξιολόγηση που εμείς θέλουμε και το επόμενο διάστημα θα περιγράψει επακριβώς η ΑΔΕΔΥ θα εγγυάται την ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη του υπαλλήλου, χωρίς τιμωρητικές διατάξεις.

Φυσικά συνεχίζεται η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, μέχρι να νομοθετηθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις που θέτουμε και η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση εγγυάται ότι δεν θα αφήσει κανένα υπάλληλο που υπάκουσε το προηγούμενο διάστημα στον αγώνα για την ακύρωση της αξιολόγησης να τιμωρηθεί. Ενισχύουμε τις πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για την επιτυχία του αγώνα που ξεκινήσαμε.

 

Ιωακειμίδης Παναγιώτης

Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ