Οι αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, αναδεικνύουν με ενάργεια τη συγκρότηση και τους μηχανισμούς διαπλοκής του πολιτικού συστήματος με επιχειρήσεις και ανθρώπους των media

Προκαλεί εντύπωση ο κυνισμός, του φερόμενου ως εμπλεκόμενου, πολιτικού προσωπικού, που την ώρα που μειώνονταν μισθοί και χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο οδηγούνταν στην διαθεσιμότητα και τις απολύσεις,, επεφύλασαν προνομιακή μεταχείριση για τις σκανδαλώδεις πληρωμές της φαρμακευτικής εταιρείας.

Θα περίμενε κανείς μια στοιχειώδη έστω αντίδραση των συνδικάτων στις αποκαλύψεις και στην φερόμενη εμπλοκή του πολιτικού προσωπικού που την ώρα της κρίσης στοχοποίησε τους εργαζόμενους και την κοινωνία ως υπευθύνους για την χρεοκοπία και τα Μνημόνια.

Οι εκπροσωποί της Ενωτικής Αγωνιστικής Εκκίνησης στην ΑΔΕΔΥ κατέθεσαν την παρακάτω πρόταση ΔΤ για την Novartis ως ελάχιστη παρέμβαση στη Δημόσια συζήτηση. Για λόγους που μας είναι ακατανόητοι(εντάξει αστειεύομαστε, ξέρουμε τους λόγους) δεν έγινε αποδεκτό, ούτε καν με τροποποιήσεις.

Είναι όντως εντυπωσιακό πως οι συνδικαλιστικοί φορείς που δεν φείδονται καταγγελιών, έχοντας μετατρέψει σε υδατογράφημα την καταγγελία της Κυβέρνησης, τώρα να σιωπούν. Σίγουρα δεν συμβάλει στη ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας τους.

ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Δ. Τ. ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS