ΚΕΔΕ, ΠΟΤΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ αποφάσισαν να μείνουν σήμερα κλειστοί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, διοργανώνοντας παράλληλα στις 10 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών ενώ ο δήμος Αθηναίων  ανακοίνωσε ότι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί της Αθήνας σήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο κινητοποίησης των δημάρχων και των εργαζομένων ενώ εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και εργαζόμενοι σε βρεφονηπιακούς σταθμούς προγραμματίζουν στις 10 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Με κοινή επιστολή τους ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ ζητούν άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους, η ψήφιση νομοθετική διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες. Θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών που λειτουργούν μέχρι σήμερα υποδειγματικά. Οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους» τονίζει η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή της.

Απαντώντας το υπουργείο Παιδείας πάντως διευκρινίζει πως δεν συρρικνώνονται οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας, αλλά αντιθέτως, προκύπτει ανάγκη για ίδρυση επιπλέον δομών προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των παιδιών.

*του Αντωνόπουλου Γιώργου

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr