ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΘΕΜΑ: Κατάληψη στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε την αντιπαράθεση, η οποία εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ και της διοίκησης της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, με επίκεντρο την συνεχιζόμενη κατάληψη του Ταμείου από την πλειοψηφία της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας.

Τα εκατέρωθεν επιχειρήματα είναι εν πολλοίς γνωστά. Η μια πλευρά, εκείνη της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, προβάλλει ως λόγο της κατάληψης υπαρκτά, πολύ σοβαρά θέματα απόλυσης, πρόσληψης και τακτοποίησης εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ, την ανάγκη διαβούλευσης για τον νέο Οργανισμό του ΤΑΠΑ, την μη μεταστέγαση της Γ.Γ.Α. σε ακατάλληλο κτήριο, την θεσμική ολοκλήρωση της «μεταφοράς» του Ταμείου και του προσωπικού του στο ΥΠΠΟΑ.

Η άλλη πλευρά, εκείνη του ΥΠΠΟΑ, έχει δεσμευτεί δημόσια για την ρύθμιση των θεμάτων αυτών και επικαλείται την ανάγκη άμεσης διακοπής της κατάληψης, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης του Ταμείου, να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Από την πλευρά μας πιστεύουμε καταρχήν ότι, η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου από στελέχη με ικανότητες, εμπειρία και ήθος, εγγυάται την επιτυχία της συνέχισης του σημαντικού έργου του Ταμείου.

Παράλληλα, κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη για άμεση ρύθμιση των σοβαρών θεμάτων που επικαλείται η ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Στα ζητήματα αυτά συντασσόμαστε σταθερά με την Ομοσπονδία για την επίλυσή τους.

Αυτό όμως που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε, είναι με ποιο τρόπο η κατάληψη του Ταμείου σχετίζεται με τα θέματα αυτά και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, όταν ουσιαστικά αυτό που κάνει, είναι να υπονομεύει την ύπαρξη το ίδιου του Ταμείου και να δίνει λαβή να διατυπώνονται απόψεις, ότι πραγματικός σκοπός της κατάληψης είναι να καθυστερήσει ο οικονομικός έλεγχος των πεπραγμένων της πρώην διοίκησής του, μέχρι την έλευση μιας ενδεχόμενης πολιτικής αλλαγής.

Πιστεύουμε ότι, όταν τέτοιες απόψεις δεν αντικρούονται άμεσα με πειστικά στοιχεία και απόλυτη διαφάνεια, αλλά με λεκτικές αντιπαραθέσεις ή εσωστρεφείς πρακτικές, οδηγούν στο συλλογικό υποσυνείδητο της κοινωνίας κάθε έκφανση συνδικαλισμού στην ανυποληψία. Καλούμε συνεπώς την ΠΟΕ ΥΠΠΟ να επανεξετάσει με νηφαλιότητα την στάση της, που αφορά στην κατάληψη του Ταμείου, προστατεύοντας το σύνολο του συνδικαλιστικού χώρου του ΥΠΠΟΑ από την απαξία.

                                                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

O  Πρόεδρος                                                                                Ο Γ.          Γραμματέας

Πέτρος Τσαμπουράκης                                                                   Χρήστος Σ. Αγουρίδης

 

ΕΔΩ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF