Την απόφασή τους να λήξουν την κατάληψη του μηχανοστασίου του Δήμου Ρεθύμνου στα Μισίρια, ανακοίνωσαν οι συμβασιούχοι της καθαριότητας, μετά από τέσσερις ημέρες.

Η αποκομιδή απορριμμάτων ξεκίνησε από χθες τα μεσάνυχτα και θα συνεχιστεί και σήμερα, ωστόσο μέρος των συμβασιούχων εργαζομένων δήλωσαν πως δεν ικανοποιήθηκαν από τις εξελίξεις και θα συνεχίσουν την απεργία.

Σύμφωνα με το «Rethemnownews», η απόφαση των εργαζομένων ελήφθη μετά τη γραπτή διαβεβαίωση του αντιδημάρχου Δημήτρη Λελεδάκη, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου σε θέματα καθαριότητας κ. Στέλιου Σαμψών και της Γενικής Γραμματέως του δήμου κ. Χρυσούλας Ψαρουδάκη, οι οποίοι υπέγραψαν ότι θα παραστούν στη δικάσιμο και θα στηρίξουν όσο μπορούν τους εργαζομένους στην καθαριότητα.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την μη επαναπρόσληψη 48 από αυτούς, μέσω της προκήρυξης προσλήψεων στους δήμους, καθώς τα κριτήρια της προκήρυξης δεν δίνουν τη δυνατότητα στους 48 συμβασιούχους να επαναπροσληφθούν και για τους οποίους η σύμβαση εργασίας τους στην καθαριότητα λήγει στις 31 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr