Με ανακοίνωση του το ΜΕΤΑ  μιλάει για το «μύθο» των προσλήψεων και με λεκτικές ακροβασίες προσπαθεί να αμφισβητήσει τη πραγματικότητα.Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ, έρχεται να υποστηρίξει την πολιτική θέση «ότι στα Μνημόνια δεν μπορούν να υπάρξουν θετικές πολιτικές και παρεμβάσεις» άρα το ίδιο ισχύει και για τις προσλήψεις. Είναι προφανές η προσπάθεια του ΜΕΤΑ να αμφισβητήσει τις Προσλήψεις που γίνονται στην Υγεία, καθώς και τις πολιτικές προεκτάσεις που επιδιώκει να αναδείξει.Μάλιστα κάνει εκτενή αναφορά στη Παράταξη μας με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς.  Οφείλουμε λοιπόν να δώσουμε μερικές απαντήσεις, όσο αφορά τις ανακοινώσεις της Παράταξης  και τις τοποθετήσεις των μελών μας στα θεσμικά όργανα. Τώρα όσο αφορά τους χαρακτηρισμούς, καλό είναι οι άνθρωποι που επέλεξαν να είναι «οι λαγοί» της πλειοψηφίας σε πολλά ζητήματα, να είναι πιο σοβαροί, γιατί γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας .…

Πρώτο και ουσιαστικό, είναι το διαφορετικό πολιτικό αφήγημα στην Υγεία. Απέναντι στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ,με τα κλεισίματα Νοσοκομείων, τμημάτων, απολύσεις- διαθεσιμότητες εργαζομένων, προς όφελος του Ιδιωτικού Τομέα, έχουμε να ασκείται σήμερα μια πολιτική σταθεροποίησης και ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις  και χρηματοδότηση, κάλυψη  ΟΛΩΝ των Ανασφαλίστων, με προφανή μεροληψία υπέρ του Δημοσίου απέναντι στον Ιδιωτικό.

Δεύτερον αποσιωπά-τυχαία; – ότι από το 2010 έως το 2014 αποχώρησαν 18.000 και δεν έγινε καμία πρόσληψη. Παρά το ότι ίσχυε το 1/5 για προσλήψεις οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ δεν έκαναν ούτε 1!!!  Προκήρυξη όλα αυτά τα χρόνια, υπηρετώντας τη πολιτική της συρρίκνωσης-κατάργησης Δημοσίων Δομών Υγείας.

Απέναντι σε αυτές  τις πολιτικές  του ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ, ασκείται μια πολιτική Προσλήψεων στο χώρο της Υγείας, σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο.. Μάλιστα οι πολιτικές αυτές ανατρέπουν και Μνημονιακές Δεσμεύσεις. Παρά την αναλογία 1/4, που ήταν υποχρεωτική στην εφαρμογή τους, όπως ομολογούν και οι ίδιοι στην ανακοίνωση τους!!,  σε  5647 αποχωρήσεις, έγιναν 4028 προσλήψεις!!, δηλαδή σχεδόν 1,3 αποχώρηση / 1 πρόσληψη. Και εάν υπολογίσουμε και τη 7Κ, που προβλέπει 1666 μόνιμες θέσεις, που θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες (ήδη οι ΠΕ-ΤΕ είναι για διορισμό) , μιλάμε για 5694 θέσεις δηλαδή 1/Αποχώρηση 1/ Πρόσληψη!!!. Αυτή τη πραγματικότητα  δεν το έχει δει το ΜΕΤΑ. Βλέπεις η πολλή παρέα με το Πρόεδρο, έχει παρενέργειες….

Επιπλέον ασκείται μια απαξιωτική αναφορά στο ότι «υπολογίζουμε» στη πολιτική ενίσχυσης του Συστήματος και τις προσλήψεις με άλλες εργασιακές σχέσεις.

Δηλαδή για το ΜΕΤΑ, οι 3850 εργαζόμενοι με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, με μισθούς Δημοσίου, που δίνουν ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΑ στους χώρους δουλειάς και θα είναι μέχρι το 2/2019-2020 στα Νοσοκομεία ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ το ΣΥΣΤΗΜΑ; Δεν έχουν βοηθήσει σημαντικά τους εργαζόμενους να καλυτερέψουν οι συνθήκες εργασίας; Δεν είναι διαφορετικό αφήγημα, από τα stage που προωθούσαν οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τη στυγνή εκμετάλλευση τους (έως 500ε , χωρίς δικαιώματα) .

Ας μας πει ο συνάδελφος του ΜΕΤΑ στη ΠΟΕΔΗΝ, τη σημαντική ενίσχυση στο Τμήμα του ήταν οι συνάδελφοι του ΟΑΕΔ που πήγαν στο Λαϊκό…

Οι 500 εργαζόμενοι για τις Μονάδες δεν έχουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ενισχύσει και στηρίξει τις ΜΕΘ και τους συναδέλφους σε αυτές;

Οι 585 Νέοι Επικουρικοί συνάδελφοι, με παράταση των συμβάσεων μέχρι 31/12/2018, σε κάθε χώρο δουλειάς, δεν έχουν συμβάλλει ενισχυτικά στους χώρους δουλειάς;

Είναι προφανές λοιπόν ότι ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι ( ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ, Επικουρικοί) προσφέρουν μια σημαντική ενίσχυση στα Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ. Και για μας τους υπολογίζουμε, και είναι  4.900 συνάδελφοι τη διετία 2016-2017, μια και με την παρουσία τους και την ένταξή τους στη  24ώρη λειτουργία των Νοσοκομείων, ενισχύουν σημαντικά την καθημερινότητα των Τμημάτων και δίνουν ανάσες στους συναδέλφους που ήδη εργάζονται.Για μας στο σύστημα έχουν μπει 10.500 θέσεις που καλύπτουν πολλές από τις υπάρχουσες ανάγκες σε προσωπικό.Με τη παρουσία τους καλύπτουν – με τους γνωστούς συγκεκριμένους χρονικούς περιορισμούς- σημαντικό κομμάτι των απωλειών της περιόδου 2010-14. Γεγονός που δεν το διαπιστώνει- τυχαία; δεν νομίζουμε- στην ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ.

Αυτή λοιπόν τη πραγματικότητα,  εμείς ούτε την αμφισβητούμε, ούτε την ακυρώνουμε για τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και τους αντικυβερνητικούς σχεδιασμούς του ΜΕΤΑ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για  ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ στο χώρο της Υγείας, ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Παράλληλα στηρίζουμε κάθε παρέμβαση που ενισχύει τις Δημόσιες Δομές με προσωπικό, που δίνει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ στη καθημερινή λειτουργία του Συστήματος, αφήνοντας το ΜΕΤΑ και τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ–ΔΑΚΕ) να φτιάχνουν με  «μύθους και παραμύθια» μια εικονική πραγματικότητα, που υπηρετεί παραταξιακές σκοπιμότητες και υποστηρίζει τους  πολιτικούς  σχεδιασμούς  των κομματικών φορέων.