Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) από τη πρώτη στιγμή που συνεδρίασε το νέο Γενικό Συμβούλιο που – με τη πρότασή της για την συγκρότηση της Ε.Ε- έδειξε ότι δεν την ενδιαφέρουν τα προβλήματα των εργαζομένων και η αντιμετώπισή τους.

Μέσα στο Συνέδριο ο Πρόεδρος ήταν ασταμάτητος, όταν με πύρινα λόγια μίλαγε για τους Νοσηλευτές και τα προβλήματά τους. Πέρα από τις ελλείψεις και τα κενά και τις «τηλεπροσλήψεις» που κάνει η Κυβέρνηση, έκανε εκτενή αναφορά για τα κλαδικά ζητήματα και κυρίως το Θέμα του Κλάδου. Με φωνές και κραυγές έλεγε πόσα έχει κάνει η ΠΟΕΔΗΝ για τους Δ.Ε Νοσηλευτές, πόσα θα συνεχίσει να κάνει και καλούσε όλους τους Δ.Ε Νοσηλευτές να τον ψηφίσουν γιατί μόνο αυτός θα τους υπερασπιστεί και θα παλέψει για αυτούς.

Τελείωσε το Συνέδριο και πλέον ο Πρόεδρος, αφού κορόιδεψε αρκετούς στο Συνέδριο, ξέχασε με ευκολία τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις που έδινε στο Συνέδριο. Παρά τη πρόσκληση που έλαβε η ΠΟΕΔΗΝ από το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής (ΕΣΑΝ) αποφάσισε- μόνος του-  να μην συμμετέχει στις συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί για τα ζητήματα του Κλάδου και της Εκπαίδευσης. Στη πρώτη δε συνάντηση συμμετείχαν ΟΛΟΙ οι φορείς της Νοσηλευτικής, είτε με παρουσία, είτε με υπόμνημα. Συμμετείχε τα Τμήματα Νοσηλευτικής ΑΕΙ-ΤΕΙ, η ΕΝΕ, η ΠΑΣΟΝΟΠ, η ΕΣΝΕ και οι σύλλογοι των ΣΥΝΔΕ. Ήταν ΟΛΟΙ εκτός της ΠΟΕΔΗΝ, θυμίζοντας τη λαϊκή ρήση «όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια…».

Εμείς, το Γενικό  Συμβούλιο στις 9/3 καταδικάσαμε αυτή την απόφαση και ζητήσαμε να αλλάξει και να συμμετέχει η ΠΟΕΔΗΝ με εκπροσώπους στις επόμενες συναντήσεις. Το θέσαμε δε σε ψηφοφορία και η ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ το καταψήφισε, εμμένοντας στη μη συμμετοχή.

Η απόφαση αυτή της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ  να πορευτεί ΜΟΝΗ της και όχι στο δρόμο της συνεννόησης και του διαλόγου μαζί με τους άλλους θεσμικούς φορείς για τα προβλήματα των Νοσηλευτών και των αναγκαίων παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, αποδεικνύει με το πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν τη ενδιαφέρει να  βρεθούν  λύσεις  κοινά αποδεκτές και βιώσιμες  που να ικανοποιούν τους εργαζόμενους. Την ενδιαφέρει ΜΟΝΟ η εκμετάλλευση  των πραγματικών προβλημάτων για να εξυπηρετήσει – για άλλη μια φορά- μικροκομματικές σκοπιμότητες. Σε μια συγκυρία που το θέμα της εκπαίδευσης και άσκησης των Νοσηλευτών με την λειτουργία τόσο της διυπουργικής επιτροπής, όσο και με τον διάλογο που έχει ξεκινήσει το ΕΣΑΝ είναι για πρώτη φορά τόσο ψηλά στην ατζέντα, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ απέχει για άλλη μια φορά προκλητικά, προτιμώντας να παίζει παρασκηνιακά παιχνιδάκια σε κλειστά γραφεία.

Όλοι οι συνάδελφοι Νοσηλευτές, κυρίως δε της Δ.Ε. κατηγορίας,  πιστεύουμε να το έχουν ήδη καταλάβει…