Νέες παραβιάσεις τις εργατικής νομοθεσίας καταγγέλλει το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων από γνωστό ξενοδοχείο, στον Άη Γόρδη, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το σωματείο κάνει λόγο για απολύσεις 15 εργαζομένων που συμμετείχαν στην σύσταση επιχειρησιακού σωματείου στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και έντονο εκφοβισμό των υπολοίπων τους οποίους προσπάθησαν να εξαναγκάσουν να κινηθούν νομικά εναντίον του νεοσυσταθέντος σωματείου. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αναφέρουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα ξενοδοχεία με τις περισσότερες κρατήσεις και έχει μεγάλη κερδοφορία. Παρόλα αυτά χρωστάει στους εργαζόμενους οι οποίοι υποχρεώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι να οργανώσουν απεργιακές κινητοποιήσεις για να λάβουν τους μισθούς τους.
Την Παρασκευή 16/3/2018 κοινοποίησαν τις 15 απολύσεις, τις οποίες χαρακτηρίζει ομαδικές και παράνομες ενώ το Σάββατο κάλεσαν στο κλειστό ξενοδοχείο, μέρος των εργαζομένων με διάφορες προφάσεις (όπως καθαρισμός, γνωριμία κα). Εκεί οι εργαζόμενοι αντίκρισαν σε πλήρη σύνθεση την διευθυντική ιεραρχία η οποία είχε οργανώσει σκηνικό ανάκρισης όπου κάθε εργαζόμενος οδηγούταν ένας-ένας από τους προϊστάμενους στην υπεύθυνη, η οποία απαιτούσε από τον εργαζόμενο να της υπογράψει δήλωση περί δήθεν παράνομης σύστασης του επιχειρησιακού σωματείου και αποποίηση της ιδιότητας του μέλους.

ΠΗΓΗ: ert.gr