Σαράντα από τους περίπου 100 εργαζόμενους στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καλαμάτας είναι συμβασιούχοι! Και αυτοί θα ξεκινήσουν να φεύγουν από την Παρασκευή, με αποτέλεσμα η Δημοτική Επιχείρηση να μην μπορεί να κάνει τίποτα λόγω ελλείψεων προσωπικού και με μόνη «λύση» την ιδιωτικοποίηση κάθε αντικειμένου της.

Στάση εργασίας την Τρίτη

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ ο Παναγιώτης Κουφαλάκος διερωτήθηκε τι θα γίνει και στο Δήμο Καλαμάτας από την Παρασκευή, που λήγουν οι συμβάσεις 60 εργαζομένων στην καθαριότητα και με ποιο τρόπο θα παραμείνει ο Δήμος καθαρός τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Κάλεσε δε το Σωματείο των δημοτικών υπαλλήλων να προκηρύξει και αυτό στάση εργασίας για αύριο, επισημαίνοντας ότι στη συγκεκριμένη κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμη το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, όπου την πλειοψηφία έχει παράταξη του ΠΑΜΕ, οι σχολικές καθαρίστριες και η επιτροπή αγώνα των εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Στη συνέντευξη Τύπου εκτός από τον Παναγιώτη Κουφαλάκο μίλησαν οι συμβασιούχοι της ΔΕΥΑΚ Κωνσταντίνος Καρύγιαννης και ο Σπύρος Νεοφώτιστος, που επίσης υπογράμμισαν ότι είναι αναγκαιότητα αλλά και δίκαιο αίτημα η νομιμοποίηση των συμβασιούχων γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στην ενημερωτική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι στη ΔΕΥΑΚ υπάρχουν «40 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, εργαζόμενοι με κοινωφελή εργασία, αλλά και με προγράμματα κατάρτισης (από τον ΟΑΕΔ), που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι οποίοι σταδιακά από την Παρασκευή 30/3/2018 απολύονται και η ΔΕΥΑΚ δεν θα μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Καλλικρατικού Δήμου Καλαμάτας. Ανάλογα ζητήματα και πιο οξυμένα συμβαίνουν και στους Δήμους Μεσσήνης, Κυπαρισσίας και Πύλου που στην πλειοψηφία τους οι υπηρεσίες καλύπτονται με ανάλογες συμβάσεις εργασίας.

Αξιοποιώντας την πείρα του αγώνα που δώσαμε ενωμένοι μόνιμοι και συμβασιούχοι απαιτούμε:

-Nα ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Η κοροϊδία της κυβέρνησης αποκαλύπτεται σε όλο της το μέγεθος. Έρχονται χιλιάδες απολύσεις, που θα ανοίξουν τον δρόμο σε εργολαβίες με προοπτική την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών τόσο στην καθαριότητα και στις υπηρεσιακές δομές των ΟΤΑ όσο και στις υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr