Όλοι και όλες στις  πανεκπαιδευτικές απεργιακές συγκεντρώσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής 29-30/3/2018

στην Αθήνα, Παρασκευή  στη 1:30μμ , στα Προπύλαια

στη Θεσσαλονίκη, στις 1:30μμ, στο άγαλμα Βενιζέλου

 με κεντρικά αιτήματα:

  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί αναπληρωτών-συμβασιούχων στην εκπαίδευση

Οι κινητοποιήσεις στις 2 και στις 16  Μαρτίου με βασικό αίτημα μαζικούς μόνιμους διορισμούς αναπληρωτών-συμβασιούχων στην εκπαίδευση ήταν μαζικές, τέτοιες που αποτελούν ισχυρή βάση ενδυνάμωσης της διεκδίκησης και του αγώνα ώστε να υπάρξει δικαίωση του αιτήματος.   Δικαίωση όχι… στο μέλλον (για τον Οκτώβριο μίλησε ο   Υπουργός Παιδείας), αλλά άμεσα, ώστε και πριν την  έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να γίνουν διορισμοί. Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς [ΕΡΑ], καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις , 29-30/3/2018,  που προκήρυξε η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, κινητοποιήσεις  μέρος του δίκαιου αγώνα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς στη εκπαίδευση.

  • Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών-συμβασιούχων με αυτά των μονίμων. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας.
  • Κατάργηση του Ν3848/2010 που πέραν των άλλων, κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς, ανοίγει παράθυρα και πόρτες για απολύσεις εκπαιδευτικών. Ψήφιση νέου νόμου για τις προσλήψεις  που θα βασίζεται στην προϋπηρεσία των συναδέλφων αναπληρωτών που υπηρετούν για  χρόνια στο δημόσιο σχολείο.
  • Εφαρμογή της Δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο σε όλη την επικράτεια

Η  ψήφιση του άρθρου 33 στο νόμο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την υποχρεωτική δίχρονη φοίτηση στο νηπιαγωγείο επιτάσσει τη στήριξη του ψηφισθέντος νόμου (υπάρχουν πολλοί που ακόμα αντιδρούν) και την ταυτόχρονη διεκδίκηση ανέγερσης νηπιαγωγείων από τους Δήμους και την Κυβέρνηση, καθώς και την ίδρυση νέων οργανικών θέσεων, ικανών να καλύψουν τις πρόσθετες ανάγκες.  Γι αυτό η ΕΡΑ  καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς  να συμβάλουν στη δημιουργία κινήματος που θα στοχεύει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του νόμου και στις περιοχές που έχουν προβλήματα σχολικής στέγης, προβλήματα που πρέπει να αρθούν με γενναία χρηματοδότηση ανέγερσης νέων νηπιαγωγείων.

  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.
  • Κατάργηση των Μνημονίων – σταμάτημα της επιτροπείας και των πολιτικών λιτότητας.

ΕΔΩ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF