ΨΗΦΙΣΜΑ

Να φράξουμε το δρόμο στις διώξεις που στοχεύουν να νομιμοποιήσουν τη νοθεία, τη σήψη και στον εκφυλισμό στα συνδικάτα!

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης καταδικάζει τη δίωξη σε βάρος της Βέτας Πανουτσάκου, Προέδρου της ΟΣΥΑΠΕ και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και του Αντώνη Πατίδη, μέλους της ΕΕ της ΠΟΕ ΔΟΥ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Η δίωξη γίνεται με βάση μήνυση που κατέθεσε ο κ. Βασίλης Σπανάκης, τώρα Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (ΕΚΟ) της Νέας Δημοκρατίας, εναντίον των συναδέλφων Πανουτσάκου και Πατίδη, επειδή στάθηκαν εμπόδιο στην επιχείρηση απάτης του στις αρχαιρεσίες που είχαν γίνει για νέο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (2-12-2016). Ο κύριος αυτός είχε «συλληφθεί» στο τελευταίο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (2016), στο οποίο ήταν σύνεδρος με τη ΔΑΚΕ, να έχει «εκχωρήσει» διαβατήριο και κάρτα αντιπροσώπου σε έτερο σύνεδρο της ΔΑΚΕ, προκειμένου να ψηφίσει αντ’ αυτού (!!!), διότι εκείνος απουσίαζε… Το γεγονός είχε καταγγελθεί ομόφωνα από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αναγκαστεί να τον αντικαταστήσει από τη θέση του γραμματέα οργανωτικού της ΝΔ, που τότε κατείχε. Ο εν λόγω, αφού μετά από μερικούς μήνες επανήλθε στην ενεργό κομματική δράση, ως υπεύθυνος των ΕΚΟ, με τις ευλογίες του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, έφτασε να ζητάει και «τα ρέστα» από εκείνους που τον αποκάλυψαν.

 

Η κίνηση αυτή του στελέχους της ΝΔ πρέπει να βρει την πάνδημη καταδίκη των συνδικάτων. Καμία νομιμοποίηση στον εκφυλισμό και την παραχάραξη κάθε έννοιας δεοντολογίας των διαδικασιών στα συνδικάτα. Καμία ανοχή στις δυνάμεις που αποδέχονται το χτύπημα της απεργίας μέσα από τη δήθεν «δημοκρατική» επιβολή υποχρεωτικής παρουσίας του 50% συν ένα, των οικονομικά τακτοποιημένων. Την ίδια ώρα τα κυβερνητικά – εργοδοτικά στελέχη διεκδικούν για τον εαυτό τους να ψηφίζουν από απόσταση δια αντιπροσώπου, νομιμοποιώντας κάθε νοθεία για να αλλοιώσουν – υφαρπάξουν συσχετισμούς!!! Ντροπή και αίσχος. Όλα αυτά δείχνουν τι συνδικαλιστικό κίνημα οραματίζεται και προωθεί, ακόμη και με μηνύσεις, η ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη και οφείλει να «μαζέψει» το πολιτικό του τέκνο.

Να βάλουμε τέλος στη νοθεία, στη σήψη και στον εκφυλισμό στα συνδικάτα!

Να φράξουμε τα σχέδια του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Εκφράζουμε την στήριξή μας στους συναδέλφους και απαιτούμε την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία, με το να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Αργοστόλι 1/4/2018

ΠΗΓΗ: alfavita.gr