Έξι μήνες απλήρωτοι είναι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη φύλαξη του Αττικού Νοσοκομείου, παρόλο που η σύμβαση που έχουν υπογράψει με την διοίκηση του νοσοκομείου, ισχύει από τον Νοέμβριο του 2017.
Οι εργαζόμενοι, με ανακοίνωσή τους, καταλόγισαν ευθύνες στους εργολάβους, οι οποίοι  διαιωνίζουν τον εργασιακό μεσαίωνα, με ατομικές συμβάσεις, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, ευέλικτα ωράρια αλλά και αυθαιρεσίες όσον αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων. Επίσης, όπως καταγγέλλουν, οι βάρδιες δεν βγαίνουν καθώς υπάρχουν 350 κενά σε οργανικές θέσεις, στέρηση αδειών και ρεπό,περικοπή εφημεριών και υπερωριών και απλήρωτες βάρδιες, ενώ τα ωράρια εργασίας παραβιάζονται και δεν λείπουν περιπτώσεις «εργασιακού κανιβαλισμού» (π.χ. το ίδιο άτομο να κάνει δέκα νυχτερινές βάρδιες σε ένα μήνα).
Όπως είπε στο http://www.stokokkino.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του Αττικού Νοσοκομείου, Μιχάλης Ρίζος, ο υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, έχει εκδώσει ένταλμα πληρωμής των εργαζομένων, «οπότε αναμένεται να δούμε πότε θα λάβουν τα λεφτά τους».
Πάντως, το σωματείο των εργαζομένων προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα, εάν δεν καταβληθεί το σύνολο των χρωστούμενων δεδουλευμένων εντός 48 ωρών από το ελληνικό δημόσιο και εάν δεν καταβληθεί το δώρο του Πάσχα και τα δεκαπενθήμερα που οι εργολάβοι χρωστάνε στους εργαζόμενους της φύλαξης από το Φλεβάρη.  Όπως μας είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων, «αυτή η κατάσταση αφορά 48 εργαζόμενους στην φύλαξη και άλλους 100 στην καθαριότητα», ενώ ανέφερε ότι «όσες φορές το ζήτημα παραπέμπεται στο δικαστήριο, οι εργολάβοι προχωρούν σε ασφαλιστικά μέτρα και το δικαστήριο τους δικαιώνει».
Οπότε σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου και παράλληλα, απαιτούν από την κυβέρνηση να παρέμβει με νομοθετική ρύθμιση ώστε οι εργολαβικές εταιρείες να εκδιωχθούν από τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και να διασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργολαβικούς εργαζόμενους οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
ΠΗΓΗ: stokokkino.gr