Ο πρόεδρος των «σφραγίδων» και του εργατικού κέντρου Κομοτηνής Π. Μαγαλιός , παραβιάζοντας  κάθε κώδικα  κοινωνικής  και συνδικαλιστικής  ηθικής, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια ακόμα και  «συνδικαλιστικό νόμο» ν. 1264 ,σαν σκληρός και αδίστακτος  εργοδότης  απέλυσε  την  επί 18 χρόνια  εργαζόμενη στο Ε.Κ  Ρυία Πατσατζή η οποία  να σημειωθεί ότι είναι  και συνδικαλίστρια  (πρόεδρος  πρωτοβάθμιου Σωματείου  και μέλος  του Δ.Σ  του Ε.Κ Κομοτηνής).

Η απόλυση  εκτός  από παράνομη είναι και απολύτως καταδεικτική  του συνδικαλιστικού  «ήθους» αυτού του προέδρου- εργοδότη και της πλειοψηφούσας στο Δ.Σ παράταξής του η οποία  την υπερψήφισε εκδικούμενη  με αυτό τον τρόπο την συνδικαλιστικά αντίπαλο εργαζόμενη (στέλεχος της παράταξης ΕΑΚ-ΑΣΠ)  η οποία τόλμησε  να διεκδικήσει τα δικαιώματά της.

Ο κ. Μαγαλιός  και η παράταξή του που  όπως  φαίνεται  θεωρούν την διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων  ως έγκλημα το οποίο μάλιστα τιμωρείται με απόλυση, κι όμως  είναι αυτοί που θεωρητικά θα  «προστατεύσουν « τους εργάτες της Κομοτηνής (όσο βέβαια  θα προστατεύσει   κι ο λύκος τα πρόβατα).

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ήταν είναι και θα είναι πάντα  στο πλευρό κάθε αδικούμενου εργαζόμενου, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του Ε.Κ Κομοτηνής  και την παράταξή του, καταδικάζοντας  με βδελυγμία  αυτήν την αήθη  μεθόδευση  της παράνομης απόλυσής της  Ρυίας Πατσατζή.