-Με κακούς οιωνούς ξεκινά τη θητεία της η νέα διοίκηση

Με την εκλογή δικομματικού προεδρείου μεταξύ ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκρότησης του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, με πρόεδρο τον Άρη Κουρκούτα από τη ΔΑΚΕ και γενικό γραμματέα τον Αθανάσιο Τολιόπουλο από την ΠΑΣΚΕ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση και την αποχώρηση του δεύτερου σε ψήφους συνδυασμού της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων η οποία διεκδικούσε τη θέση του γενικού γραμματέα, στη βάση του αντιπροσωπευτικού προεδρείου που «είθισται» να ισχύει στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η νέα θητεία του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης ξεκινά με κακούς οιωνούς, καθώς μετά την αποχώρηση της ΑΚΕ αποχώρησε και η ταξική Ενότητα, ενώ η πρώτη εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση που κάνει λόγο για «ολοκλήρωση του εγκλήματος» και για «συμφωνία που έγινε πράξη» μεταξύ ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ.

Το πιο σημαντικό είναι ότι συνδέει την εξέλιξη αυτή με τα οικονομικά, σημειώνοντας «μήπως τα 132.000 ευρώ του ΚΕΚ/ΙΝΕΚΑ είναι πολλά», ενώ υπογραμμίζει πως «εκκρεμούν και αγωγές».

Στην επίσημη ανακοίνωση της νεοσύστατης διοίκησης επισημαίνεται ότι «το ψηφοδέλτιο της ΑΚΕ αποχώρησε από το Δ.Σ. πριν την έναρξη της διαδικασίας αδικαιολόγητα. Η παράταξη της Ταξικής Ενότητας αποχώρησε μετά την εκλογή προέδρου, δηλώνοντας ότι δεν θα συμμετέχει στην ψηφοφορία, ούτε στις θέσεις του προεδρείου που τους αναλογεί». Απαντώντας στα περί «αδικαιολόγητης αποχώρησης» συνδικαλιστές της ΑΚΕ υποστήριξαν ότι ο πλειοψηφών σύμβουλος της πρώτης παράταξης έσπευσε να προτείνει κατ’ ευθείαν τον πρόεδρο, χωρίς να δώσει το λόγο στις παρατάξεις να τοποθετηθούν για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το προεδρείο, αν δηλαδή θα είναι αντιπροσωπευτικό, όπως είθισται κ.λ.π.

Μάλιστα ο Γ. Μανές ζήτησε το λόγο «επί της διαδικασίας» και δεν του δόθηκε, γι’ αυτό η ΑΚΕ αποχώρησε. Τέλος, για «ετερόκλητη συμμαχία» μεταξύ ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ» έκανε λόγο στέλεχος και της Ταξικής Ενότητας, η οποία αναμένεται να βγει με αναλυτική ανακοίνωση για όσα συνέβησαν στη συγκρότηση της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. συγκροτήθηκε ως εξής: Πρόεδρος: Κουρκούτας Άρης, Α΄ Αντ/δρος: Καραγιαννίδης Σωφρόνιος, Γεν. Γραμματέας: Τολιόπουλος Αθανάσιος, Β’ Γραμματέας: Αδάμ Ελευθέριος, Ταμίας: Ζαρκοδήμος Ιωάννης, Αν. Ταμίας: Τσιρώνας Ιωάννης, Μέλ: Μάστορας Αθανάσιος, Τσαουσίδης Δημήτριος, Μανές Ιωάννης, Μάρου Στυλιανός, Διαμαντόπουλος Γεώργιος, Μπάμπης Ευθύμιος, Καλαϊτζίδης Γεώργιος, Δημαράκη Θεοδώρα, Τεντσογλίδης Ηλίας. Οι υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου θα καλυφθούν μελλοντικά.

Πηγή: e-ptolemeos.gr