Δημοσιοποιήθηκαν στις 12-04-2018 οι πίνακες κατάταξης και Αποκλειομένων για την πλήρωση τριών (3) θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

Και οι δύο αυτοί πίνακες, τόσο οι κατάταξης όσο και αυτοί των αποκλειομένων, ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη. Μια δυσάρεστη έκπληξη που σκιάζει την ανακούφιση από το γεγονός ότι επιτέλους μετά από τόσα χρόνια οι θέσεις ευθύνης του Υπουργείου μας κατανέμονται με αξιοκρατικές διαδικασίες μέσω ενός αδιάβλητου συστήματος κρίσεων.
Διευκρινίζω το δυσάρεστο της έκπληξης:
α) Από τους πίνακες κατάταξης αποκλείστηκαν 7 αιτούντες (οι 4 συνάδελφοι από το υπουργείο μας) με την αιτιολογία «Δεν πληρούται η προϋπόθεση συμμετοχής κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παρ. 4 και 5 του άρ. 24Α του ν. 4369/2016» επειδή δηλαδή συμμετείχαν στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετείχε η Ομοσπονδία μας με ομόφωνη απόφαση της. Το αναμέναμε μεν αλλά είχαμε την ελπίδα ότι έστω και την τελευταία στιγμή η Υπουργός θα είχε το σθένος να πάρει πίσω την απεργοσπαστική τροπολογία. Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους απεργούς ότι θα σταθούμε στο πλευρό τους και αυτή τη στιγμή. Σεβόμαστε την εντιμότητα και το σθένος τους και τους καλούμε να διεκδικήσουν πρώτοι αυτοί για όλους μας, το αυτονόητο, την άρση της τιμωρίας για τη νόμιμη συμμετοχή σε απεργία.
β) Από την άλλη στους πίνακες κατάταξης, στουςμη απεργούς δηλαδή, βλέπουμε το όνομα του εκλεγμένου με την ΠΑΣΚ Υπουργείου Εργασίας Αντιπροέδρου της ΟΣΥΠΕ. Tου ίδιου ανθρώπου που στη συνεδρίαση της ΟΣΥΠΕ υπερψήφισε τη συμμετοχή στην απεργία αποχή του ίδιου ανθρώπου που καλούσε τότε τους άλλους συναδέλφους να συμμετέχουν σ αυτή. Τέτοιες συμπεριφορές συνδικαλιστικών στελεχών αμαυρώνουν την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος και οφείλουμε να τις καταγγείλουμε και να τις απομονώσουμε . Αναμένουμε σ αυτό το θέμα να τοποθετηθούν και οι άλλες παρατάξεις .
γ) Στους πίνακες κατάταξης βλέπουμε και τα ονόματα πλήθους άλλων συναδέλφων και όπως βέβαια είχαμε γράψει και στην ανακοίνωσή μας στις 06-10-2017 η απόφαση για συμμετοχή ή μη σε απεργιακό μέτρο είναι αναφαίρετο ατομικό δικαίωμα του κάθε συναδέλφου . Το ερώτημά μας όμως τελικά είναι αν οι πλειοψηφία των Δ/ντων και Γενικών Διευθυντών του υπουργείου μας συμμετείχαν στην αξιολόγηση ποιοι ή πόσοι απεργήσαμε και τελικά ποια είναι τα πραγματικά ποσοστά συμμετοχής σ αυτήν; Εδώ η σχετική ανακοίνωση την οποία υπερψήφισε ο αντιπρόεδρος της ΟΣΥΠΕ με την οποία είχαμε διαφοροποιηθεί εμείς ώς ΑΡΣΥ είχαμε διαφοροποιηθεί τότε.

Εμείς στην ΑΡΣΥ συνεχίζουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο

• από την υπουργό να αποσύρει «χθες» την εκβιαστική διάταξη που διαχωρίζει τους συναδέλφους σε συμμορφούμενους προς τα υποδείξεις και μη
  • από την ΑΔΕΔΥ να συνεχίσει το διάλογο περιγράφοντας τους βασικούς άξονες μιας αξιόπιστης αξιολόγησης.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε κάθε συνάδελφο ότι θα είμαστε στο πλευρό του και σ αυτή τη διαδικασία.
Συνάδελφοι, μόνο με την ενότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό στα δικαιώματα του άλλου μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο για μας και τις θέσεις εργασίας μας.
Μαζί συνεχίζουμε αγωνιστικά με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα.