Άνοιξε ο δρόμος για χρηματικές διεκδικήσεις και αποζημιώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, μετά την απόρριψη της αίτησης του πρώην δημάρχου για αναίρεση από τον Άρειο Πάγο της απόφασης του Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, με την αίτηση ακύρωσης του Πενταμελούς Εφετείου, με την οποία είχαν σπάσει μεν τα ισόβια είχε όμως καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ, ζητούσε ουσιαστικά επανάληψη της δίκης στο Εφετείο.

Την απόφαση γνωστοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σήμερα το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο, προαναγγέλλοντας την έναρξη των διαδικασιών για τη διεκδίκηση των χρημάτων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «κατ’ αρχήν να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την αποζημίωση που ζητήσαμε ύψους 50.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη ο δήμος και στη συνέχεια να προχωρήσουμε τη διεκδίκηση όσων χρημάτων μπορούν να επιστρέψουν στα ταμεία. Αυτό εμάς μας ικανοποιεί, φαντάζομαι τον πρώην δήμαρχο δεν τον ικανοποιεί, αλλά τι να κάνουμε. Ας πρόσεχε».

Και όντως η απόφαση μόνο ικανοποιημένο δεν βρήκε τον κ. Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος με ανακοίνωσή του την θεωρεί «απόφαση σκοπιμότητας».