Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος κινητικότητας του 2018 στο Δημόσιο, με πλέον περιζήτητους τομείς για για μετάταξη και απόσπαση, τα υπουργεία Οικονομίας & Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του α’ κύκλου κινητικότητας, 921 δημόσιοι υπάλληλοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις προσφερόμενες 274 θέσεις κινητικότητας του υπουργείου Εργασίας, 771 υπάλληλοι για τις 335 θέσεις της ΑΑΔΕ, καθώς και 330 υπάλληλοι για τις 39 θέσεις του υπουργείου Οικονομίας.

κινητικότητα και φορείς υποδοχής υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Στους φορείς των οποίων υπάλληλοι έχουν κάνει αίτηση για μετάταξη/απόσπαση, πρωταγωνιστεί ο ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) και ακολουθεί ο ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες). Πιο συγκεκριμένα, 254 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ έχουν κάνει αίτηση όπως και 137 υπάλληλοι του ΟΣΥ.

Οι τάσεις φυγής από τον ΕΦΚΑ φέρεται να συνδέονται με τον μεγάλο φόρτο εργασίας που αποτελεί συνέπεια της υποστελέχωσης, την πίεση του εξυπηρετούμενου κοινού, καθώς και τη γραφειοκρατία που επικρατεί.

Σημειώνεται επίσης ότι από τις 10 πιο περιζήτητες θέσεις, οι 7 αφορούν στο υπ. Οικονομίας και οι υπόλοιπες 3 στο υπ. Εργασίας. Όλες αναφέρονται στην κατηγορία ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) και τον κλάδο Διοικητικός-Οικονομικός.

Συνολικά -όπως αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης- από τις 23 Απριλίου έως και τις 7 Μαΐου υποβλήθηκαν 2.218 αιτήσεις, οι οποίες αφορούν συνολικά 1.051, από τις συνολικά 1.115, θέσεις (783 για μετάταξη, 332 για απόσπαση), με αποτέλεσμα να παραμείνουν κενές 64 θέσεις. Αυτές οι αιτήσεις περιλαμβάνουν 13.472 θέσεις, γεγονός που συνεπάγεται έναν μέσο όρο περίπου έξι θέσεων ανά αίτηση.

Οι αιτήσεις αναμένεται να εξεταστούν το επόμενο χρονικό διάστημα από τους φορείς υποδοχής.

Ακολουθεί η στατιστική αποτύπωση και ανάλυση των αιτήσεων:

https://e.issuu.com/embed.html#27122061/61146730

Πηγή:efsyn.gr