Σε συμβολική κατάληψη του Υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν οι Ομοσπονδίες των Εφοριακών, Τελωνειακών, Λογιστηριακών, Πληροφοριακών Συστημάτων, Χημείου και ΕΛΣΤΑΤ, ζητώντας συνάντηση με τον Υπουργό κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να αποτρέψουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας στην ΑΑΔΕ

Αναλυτικότερα, σε κατάληψη του 6ου ορόφου του Υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν  σήμερα Παρασκευή 1.6.2018, στις 12.00 το μεσημέρι, οι συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες  της ΠΟΕ ΔΟΥ, της ΟΤΥΕ και της ΟΣΥΟ,  ζητώντας συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο, προκειμένου να σταματήσουν τα σχέδια της ΑΑΔΕ για καθιέρωση ατομικών συμβάσεων εργασίας, στον πιο σκληρό πυρήνα του δημοσίου.

Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια της  24ωρης Πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30.5.2018, σε όλο το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ, με κύριο αίτημα τη μισθολογική εξομοίωση και την αποτροπή των ατομικών μισθολογίων.

Αρχικά ο κ. Τσακαλώτος πρότεινε ως ημερομηνία συνάντησης τις 18 Ιουνίου 2018. Μετά από έντονες πιέσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων για επίσπευση της συνάντησης,  υπήρξε μια καταρχήν δέσμευση και ως πιθανή ημερομηνία είναι αυτή στις 11 .6.2018 . Ωστόσο οριστική απάντηση θα δοθεί την επόμενη Τετάρτη 6.6.2018. Οι εργαζόμενοι προκειμένου να ασκήσουν πίεση στον κ. Τσακαλώτο, προσανατολίζονται σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο την ίδια μέρα στις 3.30 μμ.

Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κατάληψης εκδόθηκε δελτίο τύπου των τριών Ομοσπονδιών στο οποίο μεταξύ άλλων καταγγέλλουν:

  • Τον Υπουργό για την μέχρι σήμερα στάση του και τη μη υλοποίηση των δεσμεύσεών του για εξομοίωση και διασφάλιση των αμοιβών των εργαζομένων στο ΥΠΟΙΚ και ΑΑΔΕ.
  • Το διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή για την εμμονή του στην καθιέρωση των ατομικών μισθολογίων που θα επιφέρει στις υπηρεσίες  της ΑΑΔΕ καθεστώς εργασιακής ζούγκλας και ανθρωποφαγίας.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: askieforiakwn.gr