Απέναντι στην ατομικότητα προβάλουμε τη συλλογικότητα . Είναι ανάγκη να στείλουμε μήνυμα ότι η προειδοποιητική 24ωρη απεργία δεν θα είναι μια τουφεκιά εκτόνωσης αλλά η αρχή μιας αντίδρασης σε συνέχειες. Συνεχίζουμε….

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙΣυναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά την προειδοποιητική 24ωρη απεργία στις 30.05.2018 είναι ανάγκη να στείλουμε μήνυμα ενότητας και επαγρύπνησης στα σχέδια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που επιδιώκει να καθιερώσει ατομικούς μισθούς και εργασιακές συνθήκες ζούγκλας.Είναι ανάγκη να στείλουμε μήνυμα ότι η προειδοποιητική 24ωρη απεργία δεν θα είναι μια τουφεκιά εκτόνωσης αλλά η αρχή μιας αντίδρασης σε συνέχειες.

Η ΑΑΔΕ επιβλήθηκε από τους δανειστές με το πρόσχημα της ανεξάρτητης λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης από πολιτικές και Κυβερνητικές επιρροές. Σήμερα πέραν αυτού του σκοπού, έρχεται με ισχυρές ιδεοληψίες και αντί να λύσει το θέμα της μισθολογικής εξομοίωσης όλων των συναδέλφων, παρουσιάζει το «Ατομικό Πλάνο Ανάπτυξης» για κάθε υπάλληλο, ως τη μαγική λύση σε όλα τα προβλήματα που αδυνατεί να επισπεύσει τη λύση τους.

Θα συνεχίσουμε να λέμε σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία ότι οι εργαζόμενοι της ΑΑΔΕ είμαστε δημόσιοι λειτουργοί που υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον και όχι κυνηγοί ατομικής καριέρας.Σε μια περίοδο που θα έπρεπε να εξασφαλιστεί η εργασιακή ειρήνη ώστε να επικεντρωθεί ο φορολογικός μηχανισμός στην επίτευξη των υψηλών και δύσκολων στόχων που του έχουν τεθεί, η ΑΑΔΕ εμμένει σε ιδεοληψίες δοκιμασμένες και αποτυχημένες σε όλο τον Αναπτυσσόμενο Κόσμο, διαταράσσοντας έτσι το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους.

Καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει τώρα λύση και να προχωρήσει στη μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων σε Υπουργείο και ΑΑΔΕ, με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς χωρίς απώλειες. Ως εργαζόμενοι και εργαζόμενες ζητάμε επιστροφή στην κανονικότητα και να μπει ένα τέλος στα πειράματα του ΔΝΤ και των ντόπιων θιασωτών.

Όταν η επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης, δεν μπορεί από την πίσω πόρτα να έρχεται το ατομικό μισθολόγιο στην ΑΑΔΕ. Επαναφέρουμε για άλλη μια φορά το αίτημα ολόκληρου του κλάδου για επαναφορά της Φορολογικής Διοίκησης στο Υπουργείο Οικονομικών και καλούμε την Κυβέρνηση να απέχει από κάθε σκέψη για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της ΑΑΔΕ.Με αγωνιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη θα αποτρέψουμε και αυτήν την επέλαση.

Απέναντι στην ατομικότητα προβάλουμε τη συλλογικότητα .

Και …. σ υ ν ε χ ί ζ ο υ μ ε ….

Για να ΔΕΙΤΕ την ανακοίνωση
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ