ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που συστάθηκε το 2016, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί υποστελεχωμένο, χωρίς προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων για την κάλυψη του Οργανισμού και με ανεπαρκή μέσα και χώρους. Αποτέλεσμα της προχειρότητας και της  αδιαφορίας της Κυβέρνησης είναι η συσσώρευση τεράστιων προβλημάτων  στη λειτουργία των υπηρεσιών, που έχουν απαξιώσει πλήρως το έργο των υπαλλήλων και ταλαιπωρούν 600.000 οικονομικούς μετανάστες τους οποίους η πολιτική ηγεσία έχει εγκαταλείψει.

   Την ίδια  και χειρότερη αντιμετώπιση έχουν οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στις Υπηρεσίες Ασύλου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Εδώ και ενάμιση χρόνο παραμένουν ανεκπλήρωτες οι δεσμεύσεις των ηγεσιών του ΥΜΕΠΟ περί ομαλοποίησης των πληρωμών, περί εξόφλησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων που οφείλονται από το 2016 (αποζημιώσεις για εκπαιδεύσεις και εργασία κατά τις Κυριακές), και περί επίλυσης του ζητήματος που είχε ανακύψει από τον Απρίλιο του 2017 λόγω περικοπής των ημερομισθίων σε περίπτωση αναρρωτικών αδειών. Παράλληλα οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Ασύλου βιώνουν την εντατικοποίηση της εργασίας και τις δυσχερείς  εργασιακές συνθήκες (έλλειψη εγκαταστάσεων, έλλειψη προμηθειών).

Συγχρόνως η πολιτική ηγεσία προχωρά τις διαδικασίες μετεγκατάστασης των υπηρεσιών, στο κτίριο «ΚΕΡΑΝΗΣ», χωρίς προηγουμένως να έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες υποδομές που να πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζονται για την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων και επισκεπτών αλλά και χωρίς να έχουν ληφθεί υπ’ όψιν οι δυσκολίες προσβασιμότητας για το κοινό που επισκέπτεται  τις υπηρεσίες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, μονίμων και συμβασιούχων, για:

  • την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών
  • τη μόνιμη λύση στα εργασιακά δικαιώματα των συμβασιούχων
  • την άμεση μετεγκατάσταση σε κτίριο που πληροί τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και την εύκολη προσβασιμότητα για το κοινό

και καλεί τα μέλη του Γ.Σ της καθώς και τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση των Συλλόγων των εργαζομένων στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018, στις 9:00 π.μ. έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49), που θα εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών στο κτίριο «ΚΕΡΑΝΗΣ» και στη συγκέντρωση των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου, την ίδια ημέρα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Στήριξη της κινητοποίησης των εργαζομένων στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής