Έληξε η ταλαιπωρία 20 εργαζομένων του Συλλόγου της Ανατολικής Κρήτης που κράτησε πάνω από τρία χρόνια εξαιτίας υπηρεσιακού λάθους της τότε Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

 

Αναλυτικότερα 20 υπάλληλοι που υπηρετούσαν στη ΔΟΥ  Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο σεμιναρίου επιμόρφωσης της τότε ΓΓΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από λάθος της υπηρεσίας, δεν μπόρεσαν να αποζημιωθούν για πάνω από τρία χρόνια.
Η οικονομική επιβάρυνση δεδομένη και στις παρούσες συνθήκες ασφυκτική. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις  το θέμα παρέμενε άλυτο και στις καλένδες. Ευτυχώς ύστερα από την επιμονή του Συλλόγου Ανατολικής Κρήτης που δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, βρέθηκαν ευήκοα ώτα και σε συνεργασία με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηγουμενίδη, δόθηκε λύση με νομοθετική ρύθμιση για να λήξει αυτή η αδικία, η οποία προήλθε από λάθος της υπηρεσίας.

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, τα υπηρεσιακά λάθη δεν είναι δυνατόν να τα πληρώνουν οι υπάλληλοι αλλά οφείλει να τα διορθώνει η ίδια η πολιτεία και να αποκαθιστά το αίσθημα δικαίου των πολιτών.
Οι λύσεις θα έρθουν από την επιμονή και τη συλλογική δράση  και επειδή τα προβλήματα είναι πολλά, καλό θα είναι να μη δικαιώσουμε τις σειρήνες του κλάδου των εφοριακών και να συσπειρωθούμε γύρω από τα συνδικάτα γιατί μόνο από εκεί θα έρθει το φως και όχι μέσα από τα ατομικά πλάνα ανάπτυξης….

 

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: askieforiakwn.gr