Την επιστροφή του στην διαδικασία αξιολόγησης αποφάσισε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπ. Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, κατά πλειοψηφία, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

H ανακοίνωση

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΥΠΕΣΔΔΑ χαιρετίζει τις συναδέλφους και τους συναδέλφους που επέλεξαν να συμμετάσχουν στην απεργία καθηκόντων – αποχή από το καθήκον αξιολόγησης για το έτος 2016. Πολύ περισσότερο τους τιμά διότι επέλεξαν να απέχουν με σοβαρότατες προσωπικές, υπηρεσιακές και οικονομικές συνέπειες και μέσα σε ένα πολύ αρνητικό περιβάλλον. Δηλώνουμε ότι θα εξακολουθήσουμε να τους στηρίζουμε έμπρακτα και στις περαιτέρω δικαστικές ενέργειές τους, σύμφωνα και με την σχετική απόφαση του 8ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης να αποσύρει την αντισυνταγματική, απεργοκτόνο και εκδικητική «τροπολογία Γεροβασίλη» (άρθρο 24Α του ν. 4369/2016). Αντί να ασχολείται πώς θα βλάψει περισσότερο τους συναδέλφους που είχαν το σθένος να αντισταθούν, να επικεντρωθεί στην εφαρμογή της αξιοκρατίας, της στοχοθεσίας κλπ υπέρ των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε και πάλι την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης να θεσμοθετήσει την συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων σε όλα τα Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών, η οποία συμμετοχή αποτελεί  και εγγύηση για την αντικειμενική λειτουργίας τους.

Εν όψει του νέου κύκλου της ηλεκτρονικής αξιολόγησης για το 2017, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα ποσοστά συμμετοχής των συναδέλφων στην απεργία -αποχή για το 2016 και τις συνέπειες που μπορεί αυτά να δρομολογήσουν για την  εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών αποφάσισε στη συνεδρίαση της 5ης Ιουνίου 2018, κατά πλειοψηφία, να μην υιοθετήσει την συνέχιση της απεργίας αποχής για την αξιολόγηση για το 2017.

Το Δ.Σ»

ΠΗΓΗ: epoli.gr