Τι καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων

Να σταματήσουν πλέον οι «φτηνές δικαιολογίες» από την πλευρά των υπευθύνων, απαιτούν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου, το σωματείο των οποίων καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 4 Ιουλίου ώρα 13:00, στην Κεντρική Σκηνή. Βασικό αίτημά τους, η υλοποίηση της Συλλογικής Σύμβασης, η οποία παραμένει ανεφάρμοστη 12 μήνες μετά την υπογραφή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

Βρισκόμαστε 12 μήνες μετά την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μιας σύμβασης  που με αλλεπάλληλες προσπάθειες τόσο της Διοίκησης του Οργανισμού όσο και της Κυβέρνησης, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, μένει ανεφάρμοστη για μια παροχή της τάξης του ενός ( 1) ευρώ την ημέρα και όχι μόνο.

Αν η κυβέρνηση θέλει να επανέλθουν οι Συλλογικές Συμβάσεις να δείξει τις προθέσεις της και να σταματήσουν πλέον οι φτηνές δικαιολογίες.

 Από την πρώτη στιγμή της ολοκλήρωσης της συμφωνίας που επετεύχθη μετά τα γεγονότα του περσινού καλοκαιριού (Ιούλιος του 2017), η Διοίκηση την παραβίασε με προκλητική ανακοίνωσή της και επιχείρησε να δυναμιτίσει ξανά το κλίμα.   Η ψύχραιμη στάση του Σωματείου και ο σεβασμός του στις δεσμεύσεις της συμφωνίας δεν επέτρεψε αυτό να συμβεί.

Έχουμε δείξει αλλεπάλληλες φορές αυτοσυγκράτηση στις προκλήσεις από την πλευρά της Διοίκησης. Στο θέμα της συμφωνημένης και καθόλα νόμιμης παροχής των διατακτικών, ζητούσε χρόνο για να χειριστεί το θέμα αλλά στην ουσία εκλιπαρούσε με κόλπα το Υπουργείο Πολιτισμού να της προσφέρει κάλυψη ώστε να μπορέσει να καταστρατηγήσει τη Συλλογική Σύμβαση. Συμφωνίες για τον τρόπο υλοποίησής της τις έστελνε συνεχόμενα στον κάλαθο των αχρήστων, όπως τη σχετική συμφωνία με το προηγούμενο ΔΣ του Θεάτρου για συνεργασία και κοινή αντιμετώπιση (Σωματείου και Διοίκησης) του χειρισμού του θέματος.

 Στην τελευταία συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Πολιτισμού (26/4/2018) συμφωνήθηκε ότι το Υπουργείο θα κινήσει άμεσα τη διαδικασία συνάντησης με τους αρμόδιους φορείς. Παρ’ όλες τις πιέσεις μας αυτή η συνάντηση όχι μόνο δεν έχει κανονιστεί ακόμα  αλλά στην ουσία το Υπουργείο «κλείνει το μάτι» στις κάθε λογής αυθαιρεσίες και προκλήσεις της Διοίκησης.

Προκλήσεις που έχουν να κάνουν με ανακοινώσεις προσβλητικές σε εργαζομένους, με υπερβολικά προνόμια στους ανθρώπους του περιβάλλοντος του ΚΔ όπως, πλασματικές υπερωρίες, συμβάσεις επί συμβάσεων συνεργατών,  προκλητική στάση της διοίκησης σε θέματα αποσπάσεων και μετατάξεων, ευνοιοκρατία, παραβιάζοντας κάθε αρχή ηθικής και δεοντολογίας.

 Συνάδελφοι, για όλα τα παραπάνω συγκαλούμε γενική συνέλευση στην οποία θα μας απασχολήσουν επιπλέον τα εξής:

·         Υλοποίηση της Συλλογικής Σύμβασης (πρόσθετη παροχή)

·         Οργανόγραμμα του Θεάτρου,

·         Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

·         Βιωσιμότητα του Θεάτρου (οικονομική κατάσταση)

·         Προγραμματισμός εργασιών

·         Ολιγωρία αντιμετώπισης των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στο Ρουφ

Σας καλούμε για άλλη μια φορά να σηκώσουμε όλοι μαζί, ως οφείλουμε, το βάρος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και των συμφωνιών που η Διοίκηση προσπαθεί να καταστρατηγήσει καθώς και της αναφαίρετης υποχρέωσής μας να προασπίσουμε τον εργασιακό και όχι μόνο χώρο μας.

Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, την Τετάρτη 4 Ιουλίου ώρα 13:00 στην Κεντρική Σκηνή.

ΠΗΓΗ: left.gr