Επανέρχεται στην επικαιρότητα το ζήτημα των απορριμματοφόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ύστερα από νέο περιστατικό που σημειώθηκε με υπάλληλο και καταγγελία του Αντιπρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων της Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης 3 Ιουλίου, ο υπάλληλος – οδηγός απορριμματοφόρου ενώ εκτελούσε δρομολόγιο στην περιοχή των Φερών και ενώ βρισκόταν στο εργοτάξιο του ΤΑΠ στη Γεμιστή, αισθάνθηκε δυσφορία, αποβιβάστηκε από το απορριμματοφόρο και λιποθύμησε. Ο υπάλληλος μεταφέρθηκε με το ιδιωτικό ασθενοφόρο της εταιρείας κατασκευής του αγωγού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Φερών και από εκεί στο ΠΓΝΑ.

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, σε μήνυμα που έστειλε στο e-evros, καταγγέλλει πως ο υπάλληλος έπαθε θερμοπληξία εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας εκτός κι εντός του οχήματος, εκτελώντας το δρομολόγιο τη συγκεκριμένη ώρα εξαιτίας έλλειψης απορριμματοφόρων. Ο ίδιος, επισημαίνει πως ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Γκότσης, σε συνομιλία με τη γυναίκα του εργαζόμενου, θέλοντας να απαξιώσει το γεγονός ανέφερε πως «θερμοπληξία θα μπορούσε να πάθει κι ο ίδιος με το τζιπάκι του».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Γκότσης σε επικοινωνία με το e-evros, δήλωσε πως ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΑ για προληπτικές εξετάσεις, αφού βρισκόταν σε καλή κατάσταση. «Μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο, είχε τις αισθήσεις του, δεν πρόκειται περί θερμοπληξίας, τον εξετάζουν και για άλλες παθολογικές αιτίες».

Σε ότι αφορά τη συνομιλία με τη γυναίκα του – σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα – ο Αντιδήμαρχος δήλωσε πως «δεν είπα κάτι τέτοιο. Της είπα να εύχεται να είναι θερμοπληξία κι όχι κάτι σοβαρότερο. Το όχημα έχει air condition και εκτελεί και σήμερα δρομολόγιο».

Εκ μέρους της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας & Πρασίνου ο Χρήστος Ζιώγας ανέφερε ότι «είναι η 4η φορά που ασχολούμαστε με τα απορριμματοφόρα. Ο στόλος είναι παλιός αλλά τον συντηρούμε και επαρκεί. Ήταν ένα κανονικό δρομολόγιο, δηλαδή τι ώρα θα έπρεπε να δουλεύει;».

ΠΗΓΗ: epoli.gr