Απάντηση στον βρώμικο πόλεμο που δέχονται για τις πολιτικές τους απόψεις δίνουν με επιστολή συνδικαλίστριες της ΟΣΥΑΠΕ.

Συνάδελφοι,

Παραθέτω συνημμένα το κείμενο που στήριξαν τα δύο μέλη του ΔΣ, (συγκεκριμένα οι κάτωθι υπογράφουσες ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ και ΚΡΥΟΥ ), ενημερώνοντάς σας παράλληλα, ότι η στήριξή του, αποτελεί προσωπική συνδικαλιστική θέση και δε δεσμεύει σε καμμία περίπτωση το Σύλλογο. Άλλωστε, πάγια τακτική μας ήταν η μη εμπλοκή του ΣΕΠΕΚΕΜ με θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας , θέματα για τα οποία ο κάθε συνάδελφος, αλλά και το κάθε μέλος του ΔΣ χωριστά, δικαιούται να έχει προσωπική γνώμη, αλλά που δεν επιλύονται μέσω της συνδικαλιστικής μας δράσης και τελικά, μόνο να διχάσουν μπορούν, παρά να συνθέσουν.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, δεν συζητήθηκε και το ψήφισμα άλλων συλλογικοτήτων που έφερε, (όχι πριν μερικές εβδομάδες αλλά στις 22/1/18 ο Β΄Αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕΚΕΜ, ΒΑΖΟΥΡΑΣ )και μάλιστα με ψήφους 10 κατά / 1 υπέρ. Διότι ο Σύλλογος δεν είναι αρμόδιος να ασκήσει εξωτερική πολιτική.

Το γεγονός ότι ο συνδικαλιστής συνάδελφος εκμεταλλεύεται ένα τόσο σοβαρό εθνικά γεγονός, επιχειρώντας με αποσπασματική πληροφόρηση και παράθεση προσωπικών απόψεων να εγείρει συναισθηματικές αντιδράσεις υπέρ αυτού και της ΔΑΚΕ Περιφερειών , την οποία εκπροσωπεί, εν όψει μάλιστα και επικείμενων εκλογών του ΥΣ, καταδεικνύει, τις μεθόδους τις οποίες μετέρχεται για να μην απαντήσει σε αυτό που ΣΙΓΟΥΡΑ τον ρωτούν οι συνάδελφοι και που τον ρωτήσαμε εχθές στο ΔΣ του ΣΕΠΕΚΕΜ, χωρίς να πάρουμε απάντηση.

Δηλαδή, ποιά είναι η θέση της ΔΑΚΕ απέναντι στη συμφωνία και ποιά απέναντι στα φαινόμενα βίας (λεκτικής και σωματικής), που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό. Φαντάζομαι, τώρα πιά, να πάρουμε μιαν απάντηση, αντί να αναπαράγει τις απόψεις άλλων και μάλιστα αποσπασματικά και διανθισμένες με προσωπικές του κρίσεις.

Άλλωστε, αμφισβητούμε το ρητορικό εφεύρημά του, ότι οι συνάδελφοι τον ρωτούν αν συμπεριλαμβάνεται στους συνδικαλιστές της ΠΚΜ που στηρίζουν την ανακοίνωση, εφόσον όσοι γνωρίζουν το κείμενο μπορούν να δούν άμεσα και ποιοί το στηρίζουν.

Λυπούμαστε ειλικρινά, που επικοινωνούμε μαζί σας με αυτή τη θεματολογία, αφήνοντας προσωρινά στη μέση , πολύ πιο σοβαρές ανακοινώσεις για θέματα που μπορούμε να τα παλέψουμε και να φέρουμε αποτελέσματα.

Υπενθυμίζουμε, ότι το κείμενο έχει τίτλο μιλάμε την ίδια γλώσσα και αποτελεί κάλεσμα ενάντια στη μισαλλοδοξία και το φανατισμό!

Σας καλούμε λοιπόν να μην υποκύψετε και να μην επηρεαστείτε από το διχαστικό και παραπλανητικό κείμενο του και τα links που παρατίθενται, αλλά να διαμορφώσετε μόνοι σας άποψη διαβάζοντας το αυθεντικό κείμενο.

Επίσης, σας καλούμε να θυμηθείτε, μήπως τα πρόσωπα που σήμερα ζωγραφίζονται και αποκαλούνται εντέχνως και εμμέσως κοματόσκυλα, ήταν ακριβώς αυτά, που πρωτοστάτησαν στην αποχή- απεργία από την αξιολόγηση, αντιδρώντας κατά των μεθοδεύσεων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και σε σειρά άλλων θεμάτων, χωρίς καμμία κομματική επιρροή, δρώντας πάντα υπέρ του δικαίου των περιφερειακών υπαλλήλων.

Ενός αγώνα, που σε πολλές περιπτώσεις δώσαμε μόνοι μας, γιατί ο πολυγραφότατος κατά τά άλλα συνάδελφος, απουσίαζε σε ταξίδια ή περιοδείες, ή αρνούνταν να υπογράψει, προτάσσοντας το προσωπικό του συμφέρον έναντι των συναδέλφων (ενδεικτικά αναφέρεται ότι ως γραμματέας της ΟΣΥΑΠΕ , αρνήθηκε να υπογράψει το 2014, το εξώδικο της ΟΣΥΑΠΕ για την αποχή απεργία από την αξιολόγηση,που τελικά το υπέγραψε ο αναπληρωτής του , αλλά και άλλες καταγγελίες)

Με εκτίμηση

Παπαλεξίου Αφεντούλα
Κρύου Κωνσταντίνα