Την απέλυσαν μόλις έμαθαν ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας! Η εργοδοσία της Leroy Merlin, φανέρωσε το αδίστακτο πρόσωπο των αφεντικών.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος, εργαζόταν επί δέκα χρόνια στην επιχείρηση. Δεν είχε τεθεί ποτέ θέμα απόλυσης της, μέχρι τη στιγμή που οι εργοδότες έμαθαν για το πρόβλημα υγείας της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα imerodromos.gr.

Η αιτιολογία της απόλυσης ντύθηκε με …νομιμότητα. «Μειωμένη απόδοση» αποφάνθηκαν τα αφεντικά. Ξαφνικά η εργαζόμενη δεν …έκανε για την επιχείρηση. Έπαψε προφανώς να …αποδίδει μόλις γνωστοποίησε την ασθένειας της.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, μαζί με σωματεία εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά και Λαυρεωτικής αντέδρασαν άμεσα. Προχώρησαν αρχικά σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της εταιρείας στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου, όπου ζήτησαν ανάκληση της απόλυσης.

Την Παρασκευή προχώρησαν σε νέα παρέμβαση, αυτή την φορά στο κατάστημα της Leroy Merlin στην οδό Πειραιώς. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου μαζί με τα συνδικάτα Εμποροϋπαλλήλων Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Λαυρεωτικής).

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να παρθεί πίσω η απόλυση εργαζόμενης, στην οποία προέβη η εργοδοσία στο κατάστημα του εμπορικού πάρκου του αεροδρομίου.

Οι συνδικαλιστές μάλιστα κατήγγειλαν ότι οι εργοδοσία δεν δέχεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των συνδικάτων.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr