Σε εξέλιξη βρίσκονται αντιδράσεις εργαζομένων σε λιγνιτικές μονάδες, που αντιδρούν στην προοπτική να περάσουν στα χέρια ιδιωτών.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΚΗΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι «χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με τη μορφή καταλήψεων των σωματείων στην λιγνιτική Μεγαλόπολης.
Δεν θα επιτρέψουμε στους πρόθυμους των Διοικητικών Συμβουλίων στη Διοίκηση της ΔΕΗ αλλά και στην Κυβέρνηση να ολοκληρώσουν το ενεργειακό έγκλημα που συντελείται στην πατρίδα μας. Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχθούν από αυτούς να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, ώστε ο νόμος να μην εφαρμοστεί στην πράξη».

Από την πλευρά του το Σωματείο Ορυχείων-Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης, με ανακοίνωσή του αναφέρεται εκτενώς στις ελλείψεις προσωπικού, ζητώντας να καλυφθούν τα κενά.

Ανακοίνωση συμπαράστασης έδωσε στη δημοσιότητα και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Μεγαλόπολης στηρίζει και συμπαραστέκεται στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των Σωματείων και των Εργαζομένων της Μεγαλόπολης, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη και δίνει τη δυνατότητα να περάσουν λιγνιτικές μονάδες σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

ΠΗΓΗ: ert.gr