Απλήρωτες εν μέσω θέρους βρίσκονται 478 καθαρίστριες που εργάζονται στα γραφεία του ΟΑΕΔ, ανά την επικράτεια. Οι εργαζόμενες προσλήφθηκαν από εταιρία εύρεσης εργασίας τον περασμένο Μάιο, ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, καθαρίζοντας τα γραφεία του Οργανισμού και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί! Το αποτέλεσμα είναι να τους οφείλονται τρεις μισθοί. Αιτία αυτής της καθυστέρησης είναι ο πάρεδρος τους Ελεγκτικού Συνεδρίου που δεν έχει βάλει ακόμα την υπογραφή του για την εκταμίευση του σχετικού κονδυλίου.

Στον ΟΑΕΔ προσπαθούν να διορθώσουν το πρόβλημα, μιας και είναι οξύμωρο ο Οργανισμός που έχει επιφορτιστεί με την αναζήτηση εργασίας σε χιλιάδες ανέργους, να έχει απλήρωτους εργαζόμενους. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χθες υπό τη διοικήτρια Μαρία Καραμεσίνη, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση και να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

Ο λόγος που ο πάρεδρος αρνείται να υπογράψει τη μισθοδοσία των καθαριστριών είναι η ίδια η εταιρία που πραγματοποίησε την πρόσληψή τους. Κατά το παρελθόν είχε κάνει αγωγή και είχε κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του δημοσίου για παλαιότερη σύμβαση εργασίας. Τώρα λοιπόν ο πάρεδρος εκτιμά ότι πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τη διαμάχη ανάμεσα στην εταιρία και στο δημόσιο και στη συνέχεια να προχωρήσει η ολοκλήρωση της νέας σύμβασης.

Πάντως η Διοίκηση του ΟΑΕΔ διαβεβαιώνει ότι έχει ξεκινήσει για την «απεμπλοκή» των 478 καθαριστριών η απαραίτητη διοικητική διαδικασία με τη νομική υπηρεσία του Οργανισμού να καλείται να βγάλει γνωμοδότηση για το θέμα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, στόχος είναι να καταβληθούν όλοι οι μισθοί αναδρομικά, κάτι που εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει μέχρι τέλος Αυγούστου, αλλά ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα ποσά θα καταβληθούν εφάπαξ ή σε δύο δόσεις, δηλαδή ανά 15νθήμερο.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr