Σκληρή ανακοίνωση κατά του δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου εξέδωσε το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων του Δήμου, καταγγέλλοντας τον δήμαρχο για συνδικαλιστική δίωξη της προέδρου του Σωματείου, Μαρίας Κοντεσοπούλου, στην προσπάθεια των εργαζομένων να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση, να χορηγηθούν Μέσα Ατομικής Προστασίας, να πληρωθούν οι συμβασιούχοι, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού κλπ.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων :

ΕΚΤΑΚΤΗ  ΑΝΟΙΧΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ   ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,

Εδώ και 10 μήνες ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κρατούσε στο συρτάρι του ένα από τα έγγραφα του Σωματείου μας, στο οποίο τον ενημερώναμε για τα λάθη και τις παραλείψεις  ορισμένων τμημάτων και ιδιαίτερα του τμήματος προσωπικού σε ότι αφορά την εφαρμογή και την υλοποίηση της  συλλογική μας σύμβαση, την  παροχή μέσων ατομικής προστασίας, εμβόλια,  πληρωμή  συμβασιούχων, υπερωριών ,προσλήψεις προσωπικού στα εξωτερικά συνεργεία της καθαριότητας , του πρασίνου και της τεχνικής υπηρεσίας κ. ά.

Σήμερα ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος ενοχλημένος από τα συνεχή έγγραφά μας  και τις πιέσεις που του ασκούμε  και με πρόφαση ένα από αυτά τα έγγραφα της Διοίκησης του Σωματείου μας επιμένει στην παραπομπή της  Προέδρου μας Κοντεσοπούλου Μαρία στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας, η οποία θα συνεδριάσει στις 8 Αυγούστου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 ως συλλογικό πειθαρχικό όργανο  για να  την «δικάσουν» για την συνδικαλιστική της δράση και γιατί  επειδή «παλεύουμε» για τα αυτονόητα.

Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι  και να κάνει εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δυναμικά,  όσο και αν τον ενοχλεί αυτό, για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων του Δήμου μας και την ομαλή λειτουργία του .

ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν όχι μόνο τα μέλη μας αλλά και όσους και όσες αγωνίζονται και διεκδικούν για το δίκαιο των εργαζομένων σε Έκτακτη Ανοιχτή Γενική Συνέλευση στις 8 Αυγούστου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα   18.00 στην είσοδο του Δημαρχείου για να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε με μια φωνή το Δήμαρχο Αιγιαλείας και όποιον Αντιδήμαρχο θελήσει να προβεί σε φίμωση του Σωματείου μας και τιμωρία της συνδικαλιστικής δράσης.  Να καταγγείλουμε την «σκευωρία» που έχει κατασκευάσει εναντίον της Προέδρου μας για δήθεν πειθαρχικά αδικήματα και να σταματήσουμε την συνδικαλιστική της δίωξη.

Τέλος θέλουμε να «ευχαριστήσουμε δημόσια» το Δήμαρχο που μετά από τις πιέσεις μας και μετά από δύο χρόνια πήρε επιτέλους απόφαση για να προβεί σε προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας. Αναμένουμε για τα εμβόλια  και τον ιατρό εργασίας.

Συνάδελφοι οι αγώνες μας δικαιώνονται ……και συνεχίζουμε……

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς

το Δ.Σ.

 

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Κοντεσοπούλου Μαρία                                    Σπηλιοπούλου  Ακριβή

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr