Καταγγέλλουμε την επιλογή και τις πρακτικές της Διοίκησης  του Νοσοκομείου Χίου, με αφορμή τη διένεξη για τη διεκδίκηση δικαστικών αγωγών με το Σωματείο και τους εργαζόμενους, να στραφεί κατά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων.

Η μετακίνηση εργαζομένης από Τμήμα –που το ίδιο το Νοσοκομείο είχε στείλει για εκπαίδευση και είχε ξοδέψει χρήματα!! – για λόγους «παραδειγματικής τιμωρίας» και η απαίτηση από μέλος του Δ.Σ του Σωματείου να προβεί σε «δήλωση μετάνοιας» επειδή υπερασπίστηκε τους εργαζόμενους στη δικαστική διένεξη με την Διοίκηση!!, είναι πρακτικές που εκθέτουν τη Διοίκηση και το αφήγημά της για αντικειμενική και αξιοκρατική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Η Διοίκηση οφείλει να σέβεται την επαγγελματική ταυτότητα των εκπροσώπων του Σωματείου και των εργαζομένων, να κατανοεί  την υποχρεωτικότητα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, και να αναγνωρίζει  το θεσμικό   ρόλο του Σωματείου στο επίπεδο της εκπροσώπησης των εργαζομένων.

Οι μετακινήσεις  εργαζομένων προς «γνώση και συμμόρφωση» και με το να ζητούνται από εργαζόμενους «δηλώσεις μετάνοιας» για να δικαιωθεί η Διοίκηση, δείχνουν όχι μόνο εχθρική διάθεση προς τους εργαζόμενους, αλλά και εμπάθεια προς συγκεκριμένους εργαζόμενους και το Δ.Σ του Σωματείου συνολικά.

Καλούμε τη Διοίκηση ΑΜΕΣΑ να σταματήσει κάθε μετακίνηση και κάθε προσπάθεια να χειραγωγήσει το Σωματείο και να κατανοήσει ότι  τέτοιες ενέργειες πιθανόν να οδηγήσουν σε αναίτιες συγκρούσεις στο χώρο του Νοσοκομείου, δημιουργώντας πιθανόν προβλήματα στις λειτουργικές ισορροπίες μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης.

Είναι κρίμα όταν γίνεται μια αξιόλογη πολιτική προσπάθεια για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου, με ήδη ορατά αποτελέσματα και στους εργαζόμενους και στη τοπική κοινωνία, η Διοίκηση με εμμονές και επιλογές προσωπικής επιβεβαίωσης, η ίδια να «χύνει τη καρδάρα με το γάλα….» Κρίμα……