Μετά την εκλογή της νέας Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ, που προέκυψε από το Συνέδριο του Φλεβάρη του 2018, οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ συνέχισαν τον ίδιο τρόπο λειτουργίας των Οργάνων Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ. Με αποκλεισμούς Παρατάξεων από τη συγκρότηση των Οργάνων και με τη λειτουργία της Ομοσπονδίας όπως το προηγούμενο διάστημα. Αποφασίζουν οι δύο τους (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και βγάζουν ότι θέλουν και γράφουν ότι θέλουν.

Αυτή τη Θεσμική εκτροπή λειτουργίας της Ομοσπονδίας έχουμε αναδείξει με ανακοινώσεις και καταγγελίες. Απέναντι στις οποίες η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ έμεινε σιωπηλή. Εξάλλου τι θα μπορούσε να πει, η πραγματικότητα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Από τι φαίνεται όμως το ρόλο αυτό, της υπεράσπισης της πλειοψηφίας, έχει αναλάβει εργολαβικά , κατά εξουσιοδότηση της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, το ΜΕΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ. Σε κάθε ανακοίνωσή μας απέναντι σε όσα λέει, κάνει και δημοσιοποιεί η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, η πλειοψηφία σιωπά και την υπεράσπιση της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αναλαμβάνει το ΜΕΤΑ .

Μιλάμε για τις μόνιμες προσλήψεις του 2016-18, που δεν «βλέπει» η πλειοψηφία, απαντά το ΜΕΤΑ υπερασπίζοντας το αφήγημα της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, ότι το προσωπικό μειώνεται….

Αναδεικνύουμε-με στοιχεία- την προσπάθεια της επαρκούς χρηματοδότησης των Νοσοκομείων, να το ΜΕΤΑ, δικαιώνει τη γραμμή ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, για ελλείμματα και οφειλές…

Καταγγέλλουμε τον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας από τη πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, να το ΜΕΤΑ , δε λέει κουβέντα για αυτά, αλλά φταίμε εμείς «γιατί δε καταγγέλλουμε τη Κυβέρνηση!!»

Αποφασίζονται δράσεις της Ομοσπονδίας με «αποκλεισμούς» των Παρατάξεων, να το ΜΕΤΑ με τη παρουσία του «νομιμοποιεί» τις εκτροπές της πλειοψηφίας.

Είναι προφανές ότι το ΜΕΤΑ έχει αναλάβει, με συμφωνία κυρίων της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, να τους υπερασπίζεται και με τις παρεμβάσεις του να «αθωώνει» τις πράξεις και τις αποφάσεις της πλειοψηφίας , επιβεβαιώνοντας την άποψή μας για «υπόγειες διεργασίες» . Να είναι καλά τα παιδιά, πάντα τέτοια!!!

Υ.Γ: Στη τελευταία ανακοίνωση σας για να υπερασπιστείτε τη σιωπή τη πλειοψηφίας, κάτι σας ξέφυγε. Άλλο πράγμα η «έφοδος στο Νομισματοκοπείο» με ταξί ή με τα πόδια, άλλο πράγμα η «απαλλοτρίωση» ενός Νοσοκομείου μέσα στο καπιταλισμό….

Υ.Γ: Τέλος οφείλουμε και μια απάντηση για τη μόνιμη καραμέλα που πιπιλάτε περί «κυβερνητικού συνδικαλισμού». Εάν ταξικό είναι, η κοινή πορεία με τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ και το αφήγημα της καταστροφολογίας και απαξίωσης του ΕΣΥ και η αθώωση των πεπραγμένων των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ,με στόχο την επάνοδο του Κούλη και της Φώφης και κυβερνητικό ο αγώνας μιας κοινωνίας, για να μπει ένα τέλος στα Μνημόνια και για τη σταθεροποίηση, ενίσχυση και αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας, εμείς είναι ξεκάθαρο τι έχουμε επιλέξει να υπηρετήσουμε και να υπερασπιστούμε.

Αφήνουμε τις ορτινάντζες του ΜΕΤΑ υπάκουα να στηρίζουν και να υπηρετούν, με ικανοποίηση και προσήλωση, το αφήγημα και τα κομματικά σχέδια της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ.