Τα κενά σε πολλά σχολεία της Χίου, αλλά και την παράδοξη μετάθεση μιας εκπαιδευτικού – μητέρας με τρία παιδιά από τα Ψαρά στα Δωδεκάνησα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χίου, ζητώντας να «τρέξει» το σύστημα για προσλήψεις αναπληρωτών.

Η τρίτεκνη μητέρα – καθηγήτρια Μαθηματικών υπηρετεί, τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια στα Ψαρά και, ενώ υπάρχει κενή θέση στα Ψαρά στην οποία επιθυμεί να παραμείνει, τελικώς, με απόφαση του υπουργείου, μετατίθεται στα Δωδεκάνησα!

Οπως υποστηρίζει η ΕΛΜΕ Χίου, «από τα 25 κενά της Α’ Χίου δεν καλύφθηκαν τα 13, εκ των οποίων τα 4 είναι κενά φιλολόγων. Πιο τραγικά είναι τα πράγματα στη Β’ Χίου (ακριτικά νησιά Οινουσσών και Ψαρών), όπου, από τα 13 δηλωθέντα κενά, καλύφθηκαν μόνο τα 2. Μεταξύ των 11 κενών που δεν καλύφθηκαν, τα 4 είναι κενά φιλολόγων, τα 2 μαθηματικών και το 1 Φυσικής, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία των τριών μικρών σχολικών μονάδων».

Παράλληλα, η ΕΛΜΕ Χίου τονίζει και την «ανθρώπινη» πλευρά του ζητήματος που αφορά τους αναπληρωτές: «Σήμερα (σ.σ. χθες), πολλοί από αυτούς είτε δεν είδαν το όνομά τους στη σχετική απόφαση είτε προσελήφθησαν σε μια άλλη περιοχή και αυτό με υπαιτιότητα της υπηρεσίας. Χαρακτηριστική περίπτωση μαθηματικός, μητέρα τριών παιδιών που φοιτούν σε τάξη του δημοτικού, μόνιμος κάτοικος Ψαρών, υποχρεώνεται να μετοικήσει σε νησί της Δ΄ Δωδεκανήσου, τη στιγμή που υφίσταται κενό της ειδικότητάς της στο Γυμνάσιο Ψαρών».

Η ΕΛΜΕ Χίου ζητάει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «να δείξει την πρέπουσα ευαισθησία και να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της αδικίας. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να ξανατρέξει το “σύστημα”, αφού πρώτα έχουν περαστεί σε αυτό όλα τα δηλωθέντα κενά».

ΠΗΓΗ: efsyn.gr