Περιμένοντας απαντήσεις…. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναγκαζόμαστε να υποβάλλουμε δημόσια ερωτήματα για πράγματα που συμβαίνουν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αιφνιδιαζόμαστε με αποφάσεις που αν μη τι άλλο καταδεικνύουν με το πιο σαφή τρόπο το πώς η ΑΑΔΕ αντιλαμβάνεται την ανεξάρτητη λειτουργία της καθώς και τον τρόπο διοίκησης ή εφαρμογής των κανόνων διοίκησης και δεοντολογίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύονται φαινόμενα που προσβάλλουν και θίγουν την πλειοψηφία των συναδέλφων.

Όμως τα όρια ανοχής της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζόμενων δεν μπορούν να δοκιμάζονται με αυτό τον τρόπο κι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε.

Για πρώτη φορά η ΑΣΚΙ αναγκάζεται να ασχοληθεί με την πορεία μιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και ο λόγος που υπαγορεύει αυτήν την παρέμβαση είναι το γεγονός ότι αφορά εργασιακές συνθήκες συναδέλφων και το πώς κάποιοι αντιλαμβάνονται το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων.

Επειδή η ΑΣΚΙ διαχρονικά αγωνίζεται για ένα κράτος δικαίου, περιμένουμε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να δώσει πειστικές απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

• Είναι γεγονός ότι ανακλήθηκε η ανάθεση διενέργειας Ε.Δ.Ε. πριν την ολοκλήρωσή της?
• Από πού προβλέπεται και κάτω από ποιες προϋποθέσεις η ανάκληση ανάθεσης ΕΔΕ?
• Ποια είναι τα στοιχεία που οδήγησαν τη διοίκηση σε αυτήν την ενέργεια?
• Ζητάμε από τη Διοίκηση να δώσει πειστικές απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα των συναδέλφων?

Εν μέσω θέρους πάλι, κατά την προσφιλή παλαιοκομματική τακτική ανακοινώθηκαν από την ΑΑΔΕ με δελτίο Τύπου, συγχωνεύσεις ΔΟΥ στην Αττική, προφανώς για να περιοριστούν οι αντιδράσεις.
Η ΑΣΚΙ εμμένει στο πλαίσιο που έχει διατυπώσει σε ανακοίνωσή της από τις 5.3.2016 και εξακολουθεί να διεκδικεί :

1. Αξιολόγηση των προηγούμενων συγχωνεύσεων και διόρθωση όλων των αδικιών και αστοχιών μέσα από μία εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη μελέτη.
2. Επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, απλούστευση φορολογικών διαδικασιών και πλήρη μηχανογράφηση όλων των αντικειμένων για να ελαχιστοποιηθεί η προσέλευση των φορολογούμενων στις εφορίες.
3. Αναβάθμιση όλων των ΔΟΥ σε Α’ τάξης για να σταματήσει η απαξίωση των εργαζομένων και να δοθεί έμφαση και προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε αυτόν.
4. Εξοικονόμηση δαπανών στέγασης και παράλληλα αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την διασφάλιση ανθρώπινων εργασιακών συνθηκών.
5. Διασφάλιση όλων των οργανικών θέσεων εργασίας και ενίσχυση των μονάδων με νέες προσλήψεις.

Καλούμε την Κυβέρνηση και την ΑΑΔΕ να σταματήσουν τώρα κάθε συζήτηση και σκέψη για ενοποίηση και συγχώνευση υπηρεσιών μέχρι να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες για μηδενική προσέλευση φορολογουμένων στις ΔΟΥ.

Τέλος στους γνωστούς κεραμιδόγατους που αρέσκονται να μας καταγγέλλουν ως Κυβερνητική παράταξη, απευθύνουμε χαμόγελα και αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Σκόπιμα ξεχνούν τα χαρακτηριστικά των Κυβερνητικών παρατάξεων που κατά καιρούς έδρασαν μονοκρατορικά στον κλάδο και οι συνάδελφοι αυτό το ξέρουν, το έχουν εμπεδώσει και γι αυτό τους αγνοούν.

Η ΑΣΚΙ ήταν, είναι και θα παραμείνει παράταξη αρχών και θα το αποδεικνύει αυτό σε κάθε ευκαιρία. Υπερασπίζεται τα συλλογικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και όχι των ημετέρων, αγωνίζεται για αξιοκρατία και αντικειμενικότητα και αυτό αποτυπώνεται και στη λειτουργία της στα Υπηρεσιακά Συμβούλια αλλά και στις κρίσεις στελεχών σε θέσεις ευθύνης….. που κάθε άλλο παρά Κυβερνητικές μπορεί να θεωρηθούν. Οι αντίθετοι ισχυρισμοί προκαλούν θυμηδία και καταδεικνύουν κυρίως την αναξιοπιστία αυτών που το επικαλούνται.
Δεν θα παρακολουθήσουμε την αντικυβερνητική τους υστερία, θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες και θα καταγγέλλουμε κάθε Κυβερνητική ολιγωρία και αυθαιρεσία της διοίκησης .

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Σας καλούμε να γυρίσετε την πλάτη στην αναξιοπιστία, στον παραγοντισμό και στις πρακτικές που μας γυρίζουν σε ένα παρελθόν που εξέθρεψε την αναξιοκρατία, την αδιαφάνεια, τον καιροσκοπισμό, την αναξιοπιστία και την φαυλότητα του συνδικαλιστικού κινήματος.
Η συλλογική δράση είναι η λύση στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και μόνο η συμμετοχή μας θα δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου.

Η συλλογική δράση πάνω από τον ατομικό φόβο και την αδράνεια.

Αθήνα 12.9.2018

Για να ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ