Πριν ακόμα δούμε στη πράξη τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ο υπάλληλος του Κούλη και της Φώφης έτρεξε να προλάβει να πάρει τα «συχαρίκια». Με μια ανακοίνωση 7 σελίδων, γεμάτη ανακρίβειες και ψέματα, προσπαθεί να απαξιώσει τα όσα είπε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός και όσα έχουν γίνει εδώ και 3 ½ στο χώρο της Υγείας. Όμως στη προσπάθειά του να τα απαξιώσει όλα, με όσα λέει, παραδέχεται ότι έχουν γίνει σημαντικά θετικά βήματα στην Υγεία!!!

Αναλυτικά:

Για τις Προσλήψεις:Έλεγε ο Πρόεδρος «2000 εργαζόμενοι αποχωρούν από τα Νοσοκομεία έως τέλους του έτους 2017.25.000 μειώθηκε το μόνιμο προσωπικό επί των Μνημονιακών ετών. Επί των ημερών Σύριζα – ΑΝΕΛ 7000.Καμία προκήρυξη μόνιμου προσωπικού δεν ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε επί των ημερών Σύριζα – ΑΝΕΛ. .(ΑΘΗΝΑ 28/12/2017ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4046 ). ΤΩΡΑ στην ανακοίνωση: Μιλάει –για πρώτη φορά- για ΘΕΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ προσλήψεων.  «Πράγματι το ισοζύγιο είναι θετικό.Συνολικά το τακτικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας τον Ιανουάριο 2015 ήταν 79.023 και τον Ιούνιο 2018 είναι 79.352 (στοιχεία Ανθρώπινο Δυναμικό Υπουργείο Δημόσια Διοίκησης). Μόνο 329 υπάλληλοι περισσότεροι».Δηλαδή η Κυβέρνηση κάλυψε ΟΛΕΣ τις αποχωρήσεις (7000+ 2000) και είναι και 329 περισσότεροι!!!!  Όσο δε αφορά τις Προκηρύξεις έχουν γίνει 11!! Από το Οκτώβρη του 2015 έως το Μάιο του 2018.

Απλώς να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι για τις 18.000 αποχωρήσεις όταν κυβερνούσαν ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ δεν  έγινε ούτε ΜΙΑ (1) Προκήρυξη!!!.

Για τους ανασφάλιστους : Λέει ο Πρόεδρος στην ανακοίνωση : «Καθολική πρόσβαση ανασφαλίστων. Η πρόσβαση των ανασφαλίστων στις υπηρεσίες υγείας που ξεκίνησε το 2013 και επεκτάθηκε το 2015 είναι μνημονιακή δέσμευση» Συμφωνούμε.  Τότε γιατί το 2012-2014 οι οφειλές των ανασφάλιστων πήγαιναν στην Εφορία και είχαν συσσωρευτεί υποχρεώσεις 28.000.000ε και150.000.000 στα Νοσοκομεία; Αυτή ήταν η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ έγινε με Νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με τροπολογία ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ οφειλές 178.000.000ε!!!. Και από 1/1/2017 έως 31/7/2018, 1.568.000 ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ έκαναν εξετάσεις, νοσηλεύτηκαν και πήραν φάρμακα συνολικού κόστους πάνω από 406.000.000!!

Λέει ο Πρόεδρος για τη  Διαφθορά στην Υγεία. «Επικοινωνιακά αντιμετωπίζει τα φαινόμενα διαφθοράς η Κυβέρνηση στην Υγεία. Για τη Novartis και τις άλλες φαρμακευτικές εταιρίες είμαστε η μόνη χώρα που δεν επέβαλε πρόστιμα για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού. Ακόμη και η Τουρκία, η Ν. Κορέα επέβαλαν πρόστιμα. Τι κάνει 3,5 χρόνια τώρα η διορισμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού από τον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνησή του;Ποιος δικάσθηκε για σκάνδαλα στην Υγεία;»ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που η Δικαιοσύνη διερευνά υποθέσεις Διαφθοράς, υπάρχουν Εξεταστικές Επιτροπές, υπάρχουν διώξεις και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Λειτουργών από το ΕΣΥ, ενώ για το ΚΕΕΛΠΝΟ ήδη έχουν απολυθεί 6 Υπάλληλοι που διώκονται για κακούργημα. Πάνω από 20 Υποθέσεις έχουν σταλεί στους Εισαγγελείς για διερεύνηση. ΤΕΛΟΣ ΕΜΒΗΜΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ έχουν να παρουσιάσουν κάτι αντίστοιχο;

Λέει ο Πρόεδρος ««Ενίσχυση προϋπολογισμού για την υγεία ώστε σε βάθος πενταετίας να καταφέρουμε επιτέλους να προσεγγίσουμε τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο         Ο κ. Τσίπρας μιλάει για λογαριασμό των δύο επόμενων κυβερνήσεων ακόμη και εάν εξαντλήσουν τη θητεία τους. Οι δημόσιες δαπάνες υγείας βρίσκονται κάτω του 5% του ΑΕΠ (στοιχεία ΟΟΣΑ). Ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 7,5% του ΑΕΠ. Ο κος Τσίπρας και ο κος Χουλιαράκης είχαν δεσμευθεί το 2015 ότι αυτό θα επιτευχθεί στο τέλος των Μνημονίων!!! Δηλαδή τώρα!!! Μίλαγαν για πλεονασματικά Νοσοκομεία. Τώρα πάει σε βάθος πενταετίας η προσέγγιση των Δημοσίων Δαπανών !!!» ΑΠΟ ΤΟ 4,6% ΤΟ 2015 ΣΤΟ 5,2% ΤΟΥ 2017. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!!! ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΣ 3ΜΗΝΟΥ!!! ( όταν επί ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ οι οφειλές ήταν 1 και 2 χρόνια πίσω, οι προϋπολογισμοί ελλειμματικοί και οι ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα μεγάλες… ).

Λέει ο Πρόεδρος: «Μισθολογικά. Καμία κουβέντα ο κος Τσίπρας δεν βρήκε να πει για τις αυξήσεις των μισθών των υγειονομικών που μειώθηκαν 40% στην περίοδο τον έως τώρα Μνημονίων. Κρατάνε όρθιο το σύστημα με 800 ευρώ το μήνα με άμεσο κίνδυνο περικοπής του Ανθυγιεινού Επιδόματος και μη ένταξης στα ΒΑΕ παρότι είναι πράξη δικαίου και ίσης αντιμετώπισης. Θέσαμε τα μισθολογικά στην συνάντηση με τον κ. Ξανθό. Κουβέντα όμως ο κ. Τσίπρας.» 2010-2014 ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ 40%. ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. 2016: ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΟΝΔΥΛΙΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΩΝ. ΑΥΞΗΣΗ 22% ΤΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ!! ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!

Λέει ο Πρόεδρος: «Ρουσφέτια στην Υγεία. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. 800 στους 2100 συνολικά Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης, υποδιεύθυνσης  και τμήματος  στα Νοσοκομεία καθαιρέθηκαν παράνομα με αποφάσεις των Διοικητών. 3,5 χρόνια Σύριζα – Ανέλ και ακόμη δεν συγκροτήθηκαν τα όργανα για να κάνουν τις επιλογές Προϊσταμένων»ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2005!!. ΚΑΘΕ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑΖΕ ΟΛΗ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ. ΕΚΑΝΑΝ ΚΡΙΣΕΙΣ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ 2014!!. ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΟ 2014 ΕΩΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014 ΑΛΛΑΞΑΝ 1200 ΣΤΕΛΕΧΗ!!.

Λέει ο Πρόεδρος: «Κάλυψη οργανικών θέσεων που εκκενώθηκαν το 2010 – 2014Για φέτος  δεν προβλέπεται καμία επιπλέον πρόσληψη πέραν των 1200 που θα προκηρυχτούν σε αντικατάσταση του αντίστοιχου Επικουρικού προσωπικού και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έρθουν στα Νοσοκομεία το 2019. Στον αέρα βρίσκονται 12.000 Επαγγελματίες υγείας (επικουρικό, ΟΑΕΔ. Πρώην εργολαβικό) χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τι πρόκειται να κάνει πέραν της λήξης της σύμβασής τους. Συνέχιση της ομηρίας για ψηφοθηρικούς λόγους ή απόλυση; Μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου χρόνου που ζητάει η ΠΟΕΔΗΝ την αποκλείει» ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ  ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ( 707+780) .Αναμένεται προκήρυξη για 450 γιατρούς για την ΆΘΜΙΑ. Του ΟΑΕΔ από ένα χρόνο πήραν παράταση για 1 χρόνο ακόμα, ενώ οι εργαζόμενοι από το ΚΕΕΛΠΝΟ (400) θα γίνουν επικουρικοί με 2ετή σύμβαση. ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΩΞΙΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ –ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ 70-ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΌ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Τελικά ο Πρόεδρος ατύχησε. Πήγε να προλάβει να πιάσει στασίδι στα ΜΜΕ και να ευχαριστήσει τα αφεντικά του, αλλά η πραγματικότητα και τα στοιχεία- που ο ίδιος δίνει !!!- τον διαψεύδουν πανηγυρικά. Ελπίζουμε να του γίνει ΜΑΘΗΜΑ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ…

Υ.Γ: 2 σχόλια για όσα αναφέρει για τη Θεσσαλονίκη. 1ο: « Το απόγευμα του Σαββάτου στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων οι εργαζόμενοι έφαγαν τα χημικά της ζωής τους. Σε τίποτα δε θύμιζε η Θεσσαλονίκη λειτουργία πόλης Δημοκρατικής χώρας. Στρατοκρατούμενη μέσα η έκθεση. Αστυνομοκρατούμενη έξω στη πόλη.» Τα Συνδικάτα έκαναν την πορεία τους ειρηνικά και ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. Μάλλον ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των Μακεδονομάχων για αυτό και έφαγε χημικά. Πληροφορίες ότι φορούσαν περικεφαλαία και ασπίδα, ελέγχονται για την αξιοπιστία τους..

2ο : «Η επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘ το Σάββατο το πρωί ήταν μια κακόγουστη καλοστημένη στρατοκρατούμενη παράσταση με στημένους χειροκροτητές και κλακαδόρους. Σε αυτούς και μόνο δόθηκε η δυνατότητα να πλησιάσουν τον Πρωθυπουργό. Εμείς οι υπόλοιποι βρισκόμασταν υπό ασφυκτικό κλοιό σε κάθε βήμα από ασφαλίτες και αστυνομικούς.» Από όσο γνωρίζουμε, απόφαση της Ομοσπονδίας να βρεθεί «αγωνιστικά» στη ΔΕΘ, το Σάββατο το πρωί, δεν υπήρξε. Μάλλον ο Πρόεδρος και το παρεάκι του θα πήγαν επειδή τους το ζήτησαν ο Κούλης και η Φώφη. Όχι τίποτα άλλο, δεν βρήκε και το Λευκό Πύργο ανοικτό για να κρεμάσει και το άθλιο πανό που είχε φτιάξει. Μην ανησυχείς Πρόεδρε. Υπάρχει και η Ακρόπολη…..