Ο επίδοξος ολετήρας της ΝΔ φαίνεται πως δεν αρκείται στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με την πρόταση για ασφαλιστικό Πινοσέτ προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ομολόγησε μεταξύ άλλων πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου. Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει.

«Για τους συμβασιούχους θα ισχύσει ότι προβλέπει το Σύνταγμα που δεν επιτρέπει τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσλάβει κομματικά ρουσφέτια και περιμένει όλους αυτούς να τους μονιμοποιήσουμε αυτό δεν θα γίνει. Το 2017 είχαμε αύξηση στο μισθολόγιο Δημοσίου κατά 400 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Για το Δημόσιο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε: «Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Πρέπει να περιορίσουμε τις δαπάνες και για να μειώσουμε τους φόρουςΘα κρατήσουμε την αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις στην παιδεία και στην υγεία. Δεν υπάρχουν απολύσεις στο πρόγραμμά μας. Η αξιολόγηση έχει ως στόχο την καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Οι καλύτεροι θα επιβραβεύονται με μπόνους, όσοι μένουν πίσω θα εκπαιδεύονται. Ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας θα προβλέπει κυρώσεις για τους επίορκους. Το θέμα στο Δημόσιο δεν είναι πια ο αριθμός αλλά η ποιότητα. Υπάρχουν διεθνώς συστήματα αξιολόγησης και θα υπάρχει ως δεύτερος πυλώνας το ΑΣΕΠ ως εχέγγυο αξιοπιστίας».

Οι ξεκάθαρες θέσεις της Ν.Δ για τους Συμβασιούχους ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ όσων έχουν μονιμοποιηθεί στους Δήμους (8500!!) , σε άλλους φορείς (1500) αλλά και στους 1200 επικουρικούς  στην Υγεία που θα μονιμοποιηθούν με την επικείμενη Προκήρυξη του Οκτωβρίου.

Τέλος η επαναφορά για τις προσλήψεις στην αναλογία 1 προς 5 (που ίσχυε το 2015!!!), ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 1 προς 1, με μαθηματική ακρίβεια ΟΔΗΓΕΙ σε συρρίκνωση Δημοσίων Υπηρεσιών και στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ , όπως προβλέπει το Πρόγραμμα της Ν.Δ.

Απέναντι σε αυτές τις Δηλώσεις –όπως και για το Ασφαλιστικό «Πινοσέτ»-  ΟΦΕΙΛΕΙ το Συνδικαλιστικό Κίνημα να πάρει ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ. Για να δούμε.  ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να ψελλίσουν  κάτι ο Πρόεδρος και η Πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ή θα κάνουν ( για πολλοστή φορά σε όσα ανακοινώνει η Ν.Δ) «μούγκα  στη στρούγκα..». Περιμένουμε…..