Ο επίδοξος ολετήρας της ΝΔ φαίνεται πως δεν αρκείται στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με την πρόταση για ασφαλιστικό Πινοσέτ προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ομολόγησε
μεταξύ άλλων πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου. Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει.
«Για τους συμβασιούχους θα ισχύσει ότι προβλέπει το Σύνταγμα που δεν επιτρέπει τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσλάβει κομματικά ρουσφέτια και περιμένει όλους αυτούς να τους μονιμοποιήσουμε αυτό δεν θα γίνει. Το 2017 είχαμε αύξηση στο μισθολόγιο Δημοσίου κατά 400 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον News, στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Για το Δημόσιο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε: «Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Πρέπει να περιορίσουμε τις δαπάνες και για να μειώσουμε τους φόρους. Θα κρατήσουμε την αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις στην παιδεία και στην υγεία. Δεν υπάρχουν απολύσεις στο πρόγραμμά μας.

Η αξιολόγηση έχει ως στόχο την καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Οι καλύτεροι θα επιβραβεύονται με μπόνους, όσοι μένουν πίσω θα εκπαιδεύονται. Ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας θα προβλέπει κυρώσεις για τους επίορκους. Το θέμα στο Δημόσιο δεν είναι πια ο αριθμός αλλά η ποιότητα. Υπάρχουν διεθνώς συστήματα αξιολόγησης και θα υπάρχει ως δεύτερος πυλώνας το ΑΣΕΠ ως εχέγγυο αξιοπιστίας».Οι ξεκάθαρες θέσεις της Ν.Δ για τους Συμβασιούχους οδηγούν σε απολύσεις όσων έχουν μονιμοποιηθεί στους Δήμους (8500) , σε άλλους φορείς (1500) κλπ. Τέλος η επαναφορά για τις προσλήψεις στην αναλογία 1 προς 5 (που ίσχυε το 2015), ενώ έχουμε φτάσει στο 1 προς 1, με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε συρρίκνωση δημοσίων υπηρεσιών και στην ιδιωτικοποίησή τους , όπως προβλέπει το Πρόγραμμα της Ν.Δ.

Φύλακες γρηγορείτε, δεν θα αφήσουμε τις κατακτήσεις μας να γίνουν συνθήματα διεκδίκησης σε μελλοντικές διεκδικήσεις και απέναντι σε αυτές τις δηλώσεις –όπως και για το ασφαλιστικό «Πινοσέτ»- οφείλει το συνδικαλιστικό κίνημα Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρει άμεσα θέση και όχι να ποιεί το «μούγκα στη στρούγκα..».  Αναμένουμε…..

ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ