Κύριε Υπουργέ,

     Μετά,

  • την πρόσληψη χιλιάδων Αναπληρωτών την περασμένη εβδομάδα και την αναστάτωση που προκλήθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 5-9-2018, με τη προγραμματισμένη συντήρηση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ την οποία οφείλατε να είχατε προβλέψει  για να μην παρατηρηθούν προβλήματα
  • την καθυστερημένη αποστολή των αποφάσεων πρόσληψης στις Διευθύνσεις
  • τα τραγελαφικά που συνέβησαν με τους πίνακες της Δευτεροβάθμιας,

ενημερωθήκαμε σήμερα από μέλη του Συλλόγου ότι την επόμενη εβδομάδα από την Τρίτη 18-9-2018 έως την Παρασκευή 21-9-2018 θα γίνει έλεγχος από κλιμάκιο της Επιτελικής Δομής Ε.Σ.Π.Α. Μονάδας Δ΄ & Γ΄ του Υ.Π.Π.Ε.Θ. στη Διεύθυνση Π.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης για δυο πράξεις  του Σχ. έτους 2017-2018.

Κύριε Υπουργέ,

οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών δε μπορούν να αποτελούν μονίμως τα υποζύγια που αγόγγυστα θα εκτελούν τις ανεδαφικές αποφάσεις της Διοίκησης.

    Σας καλούμε να αναβάλλετε οποιαδήποτε απόφαση που αφορά ελέγχους για τα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. στις  Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση από τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ομαλή ένταξη των αναπληρωτών στα πληροφοριακά συστήματα, ώστε να είναι δυνατή η έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας τους.

    Οι ανθρώπινοι πόροι των Διευθύνσεων μας που είναι συγκεκριμένοι και κατά βάση περιορισμένοι και  θα πρέπει να αξιοποιούνται αποτελεσματικά εξυπηρετώντας τις άμεσες ανάγκες της Υπηρεσίας.

     Κάθε άλλη επιλογή διαχείρισης των εργασιών θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα.

    Σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι στις Διευθύνσεις είναι άδικο και παράλογο να επωμιστούν την ευθύνη των συνεπειών του ανεδαφικού  προγραμματισμού δράσης της Κεντρικής Διοίκησης.

     Η ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τη Κεντρική Διοίκηση.

                                       Για το Δ.Σ.

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                     ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ                                         ΣΤΑΜΑΤΙΑ  ΝΤΑΡΜΑ
ΠΗΓΗ: alfavita.gr