-Του Κωνσταντίνου Τηλιγάδα, γ. γραμματέα Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Το 35ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ θα διεξαχθεί αυτές τις ημέρες στην πόλη μας, την Πάτρα. Εκεί εκπρόσωποι των εργαζομένων του οργανισμού από όλη την χώρα, θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις απόψεις τους, να αναδείξουν τα προβλήματα που τους ταλανίζουν, να προτείνουν τρόπους για την επίλυση τους καθώς και να παραθέσουν τις διεκδικήσεις τους.

Σαν συνδικαλιστές δεν περιορίσαμε τις διεκδικήσεις μας αποκλειστικά για θέματα που αφορούν μόνο τους εργαζόμενους του οργανισμού, αλλά αναδείξαμε προβλήματα που αφορούν την κοινωνία και διεκδικήσαμε με επιτυχία την επίλυση τους (όπως για παράδειγμα, η εγγραφή στα μητρώα σπουδαστών ΙΕΚ, αστέγων και προσφύγων κ.α). Βρεθήκαμε με τις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις μας και σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, δίπλα σε συμπολίτες μας που βρίσκονταν σε ανάγκη, αντιλαμβανόμενοι πως και εμείς είμαστε κομμάτι της κοινωνίας.

Ο ΟΑΕΔ είναι ο κύριος βραχίονας του κράτους για την εφαρμογή πολιτικών απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας. Το κοινωνικό του αποτύπωμα είναι εμφανές, είτε μέσω της στήριξης της απασχόλησης με τα προγράμματά του είτε μέσω της χορήγησης επιδομάτων. Ο κοινωνικός του ρόλος δεν αμφισβητείται και εμείς σαν υπάλληλοί του αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα του έργου που μας έχει ανατεθεί.

Τα τελευταία χρόνια ο ΟΑΕΔ βρίσκεται στην πρωτοπορία των αλλαγών στην δημόσια διοίκηση. Η δημιουργία και εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών οδήγησε στην μείωση της άσκοπης προσέλευσης στις υπηρεσίες και στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Έγιναν αρκετά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση και χρειάζονται ακόμα περισσότερα. Όμως, το ανθρώπινο κεφάλαιο του οργανισμού συνεχίζει να αποτελεί και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του.

Εμείς σαν εργαζόμενοι του οργανισμού, πάντα είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό του ανέργου και του εργαζόμενου πολίτη.

ΠΗΓΗ: thebest.gr