Δελτίο Τύπου 2018/10/01

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» που προκήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 2 Οκτωβρίου και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 10.30 π.μ.

Οι συνάδελφοι παρέχουν εξειδικευμένη νοσηλευτική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη σε 100.000 ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ σε όλη τη χώρα. Οι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εξοικονομούν τεράστια ποσά για το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της πρόληψης και της κατ’ οίκον φροντίδας. Παρ’ όλα αυτά οι εργαζόμενοι, που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ προ 15ετίας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών ομάδων, παραμένουν μετέωροι χωρίς καμία κατοχύρωση της εργασιακής τους σχέσης.

Το ΕΚΑ στέκεται αλληλέγγυο στους συναδέλφους και απαιτεί από τους αρμόδιους να προχωρήσουν στη θεσμοθέτηση του «Βοήθεια στο Σπίτι» και στη μόνιμη διασφάλιση του υπάρχοντος προσωπικού, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην αποδόμηση και την απαξίωση του θεσμού.

Πηγή: E.K.A.